NATO rămâne vigilentă, dar răspunde fricilor lui Lukașenko: Alianța nu reprezintă o amenințare pentru Belarus

Eduard Pascu / 17 aug 2020 / 19:02

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat luni că Alianţa rămâne vigilentă în privinţa evenimentelor din Belarus şi este pregătită să protejeze statele membre, dar nu reprezintă nicio ameninţare pentru această ţară, transmite Reuters.

'Aliaţii din NATO urmăresc îndeaproape evenimentele din Belarus', a afirmat Stoltenberg într-un comunicat. 'NATO nu reprezintă o ameninţare pentru Belarus şi nu îşi creşte prezenţa militară în regiune. Rămânem vigilenţi, strict defensivi şi pregătiţi să descurajăm orice agresiune împotriva Aliaţilor', a adăugat secretarul general.

NATO a respins duminică acuzaţiile preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko conform cărora Alianţa Nord-Atlantică îşi consolidează prezenţa militară la graniţa cu Belarus, precizând însă că urmăreşte îndeaproape situaţia din această ţară, transmite Agerpres.

'Nu există o masare de forţe în regiune. Prezenţa multinaţională a NATO în partea estică a Alianţei nu constituie o ameninţare pentru nicio ţară. Ea este strict defensivă, proporţională şi menită să prevină conflicte şi să menţină pacea', a declarat purtătoarea de cuvânt Oana Lungescu într-un comunicat.

Puţin mai devreme, cu prilejul unei manifestaţii la Minsk de susţinere a sa, Lukaşenko afirmase că avioane şi tancuri ale NATO au fost desfăşurate la 15 minute de frontierele ţării.

Citește și: Marea Britanie nu recunoaște rezultatul alegerilor din Belarus și condamnă violența autorităților

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy