Un Su-27 a interceptat aeronave ale US Air Force și Royal Air Force deasupra Mării Negre

Ionel Copcea |
Data publicării:

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 17.08.2020, un avion de vânătoare de tip Su-27 a interceptat două avioane de cercetare american și unul britanic deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

“Mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre au descoperit trei ținte aeriene, care se apropiau de frontiera de stat a Federației Ruse. Pentru interceptarea țintelor a fost ridicat în aer un avion de vânătoare de tip Su-27 din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud”, se arată în comunicatul de presă.

 “Echipajul avionului de vânătoare rusesc s-a apropiat la o distanță sigură de obiectele aeriene, pe care le-a identificat ca fiind un avion de cercetare strategică RC-135 aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon al Forțelor Navale americane și un avion de cercetare R-1 Sentinel din cadrul Forțelor Aeriene ale Marii Britanii”, au precizat reprezentanții centrului.

2. -imagine fara descriere- (avion_1_radar_86372900.jpeg)

 “După îndepărtarea avioanelor străine de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare”, au menționat militarii ruși. “Zborul avionului rusesc de vânătoare Su-27 s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. Avioanele de cercetare americane și britanic nu au încălcat frontiera de stat a Federației Ruse”, s-a precizat în încheierea comunicatului de presă.

 

Comentariul autorului: În ultima perioadă, un avion de vânătoare rusesc de tip Su-27 a fost ridicat în aer în mod frecvent pentru a intercepta avioane de cercetare străine în Marea Neagră.

Avioane de cercetare strategică RC-135 ale Forțelor Aeriene ale SUA și/sau avioane de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale americane au executat zboruri deasupra Mării Negre în zilele de 23, 24, 27 și 31 iulie, precum și de 05, 07, 09, 10, 12 și 14 august. 

3. -imagine fara descriere- (avion_2_radar_15426400.jpeg)

De asemenea, pe 15 august, în Marea Neagră s-au aflat un avion de cercetare radiotehnică EP-3E Aries aparținând Forțelor Navale americane, precum și un avion de cercetare radioelectronică de tip Sentinel R.1 aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii. Pe 16 august, deasupra Mării Negre a zburat un avion de patrulare Atlantik aparținând Forțelor Navale ale Italiei.

Despre cele trei aeronave aflate deasupra apelor neutre ale Mării Negre pe 17 august sunt cunoscute următoarele date:

*Avionul de cercetare radioelectronică Boeing R-135W Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul SCONE61, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay din Cipru. Acesta a evoluat la o altitudine de 10.000 de metri, cu o viteză de aproximativ 860 kilometri pe oră. Aeronava a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Același avion a mai îndeplinit misiuni de cercetare în spațiul aerian al Mării Negre și pe 21, 24 și 30 iulie, precum și pe 05, 07, 10, 12 și 14 august. Până la misiunea din 05 august, acesta a decolat numai de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie și a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al României. La misiunile din 07, 10, 12, 14 și 17 august aeronava a venit din Cipru.

4. -imagine fara descriere- (avion_3_radar_56758100.jpeg)

*Avionul Boeing P-8A Poseidon, cu numărul de înregistrare P-8 NOREG, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Acesta a evoluat la o altitudine de 9.500 de metri, cu o viteză de aproximativ 830 kilometri pe oră. Aeronava a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Același avion a mai desfășurat misiuni similare în Marea Neagră pe 21 și 22 iulie, precum și pe 10 și 14 august.

* Avionul de cercetare radioelectronică de tip Sentinel R.1 aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii a decolat de la Baza Aeriană Akrotiri din Cipru. Aeronava a avut numărul de înregistrare ZJ692 și indicativul RRR9986. Aceasta a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei.  Același avion s-a mai aflat în Marea Neagră și pe 15 august.

Potrivit sursei PlaneRadar.ru, pe 17 august, deasupra Mării Negre s-a mai aflat și un avion de cercetare britanic de tip R-135. Aeronava, cu numărul de înregistrare ZZ666 și indicativul RRR7250, a decolat de la Baza Aeriană Akrotiri din Cipru. Aceasta a evoluat la o altitudine de 8.600 de metri, cu o viteză de aproximativ 660 de kilometri pe oră.

În același timp, în Marea Neagră a evoluat și un avion-cisternă american de tip KC-135R Stratotanker. Aeronava, cu numărul de înregistrare 58-0113 și indicativul QID956 a decolat de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie și a asigurat realimentarea în aer a avionului RC-135W. Avionul a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al României.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel