Federația Rusă a adus în Marea Neagră încă o navă purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat, pe 17.08.2020, că nava mică purtătoare de rachete Graivoron a fost adusă la Baza Navală - Novorossiysk, pentru efectuarea testelor de stat.

,,Nava mică purtătoare de rachete Graivoron a sosit la Novorossiysk, unde va fi supusă testelor de stat, după care va fi introdusă în dotarea FRMN”, se arată în comunicatul de presă preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților Serviciului de presă, “după ce va fi primită în compunerea FRMN, Graivoron va deveni a patra navă mică purtătoare de rachete din Marea Neagră dotată cu complexul de rachete de mare precizie Kalibr-NK”.

,,După finalizarea pregătirilor, echipajul navei și echipa de predare a producătorului vor începe efectuarea unui complex de teste de stat”, au transmis reprezentanții Statului major al FRMN.

Graivoron este o navă multirol, dotată cu armamente de precizie de artilerie, rachete, antidiversiune și de rachete antiaeriene, precum și cu echipamente radiotehnice moderne. Aceasta este a opta navă Proiect 21631, clasa Buyan-M, și este destinată pentru paza și apărarea zonei economice a statului. Navele de acest tip au un deplasament crescut și au în înzestrare armamente de rachete cu rază lungă de acțiune, întrebuințate de complexul universal de rachete Kalibr-NK.

În dotarea FRMN se mai află deja trei nave de acest tip, respectiv Vyshny Volochek, Orekhovo-Zuevo și Ingushetia.

Comentariul autorului: Probabil, nava mică purtătoare de rachete Graivoron va fi introdusă în dotarea Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete - Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea - Sevastopol a FRMN, în care se află și celelalte trei nave de acest tip. Aceasta urmează să fie livrată, în mod oficial, FRMN, până la sfârșitul anului 2020.

Nava a fost construită la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk, unde se mai află, în diverse stadii de construcție, alte trei nave de acest tip: Grad, Naro-Fominsk și Stavropol. Acestea vor fi livrate Forțelor Navale în 2021, 2022 și 2023.

În anul 2020, este planificat ca FRMN să primească cinci nave purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, astfel: nava de patrulare Pavel Dezhavin (Proiect 22160), nava mică purtătoare de rachete Graivoron (Proiect 21631), precum și navele mici purtătoare de rachete Kozelsk, Tsiklon și Okhotsk (Proiect 22800).

Numărul total de platforme purtătoare de rachete de croazieră din dotarea FRMN va ajunge în acest fel la 20 (de la 15 în prezent). FRMN va dispune de cele mai multe platforme de acest tip, care, în perspectivă, vor putea întrebuința și rachete hipersonice Zircon.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel