Siria: Schimb de focuri între militarii americani şi forţele armate siriene (Foto/Video)

Cristian Soare / 17 aug 2020 / 16:15

În cursul zilei de astăzi a avut loc un schimb de focuri între militarii americani şi forţele siriene, după ce unui convoi militar american i-a fost interzisă trecerea printr-un punct de control de pe o şosea din nordul Siriei.

Incidentul s-a produs luni la sud de Qamishli, un oraș din nordul Siriei, aflat lângă granița cu Turcia, la scurt timp după ce trupele siriene au refuzat să permită accesul unui convoi militar american – format din mai multe transportoare blindate de timp MRAP – care era angajat într-o misiune de patrulare.

Convoiului militar american i-a fost refuzată trecerea printr-un punct de control, aflat în apropierea bazei aeriene Qamishli, potrivit regimului sirian și al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR), citat de CBSNews şi The New York Times.

În cursul zilei de astăzi, pe reţele de socializare, au apărut mai multe imaginii şi materiale video care confirmă că între forțele armate siriene şi trupele americane a exista un schimb de focuri în apropierea unui punct de control.

 

Militarii americani ar fi cerut suport aerian

 

Sursele citate precizează că, atât Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, cât și mass-media siriană au declarat că forțele americane au solicitat suport aerian – după unele surse un elicopter, după altele două elicoptere – pentru a lovi punctul de control. Agenția de știri SANA a declarat că un soldat sirian a fost ucis și alţi doi au fost răniți în urma acestui incident.

Potrivit The New York Times, până la această oră Armată americană nu a făcut niciun comentariu cu privire la acest incident.

SUA are în prezent aproximativ 700 de trupe, majoritatea staționate în estul Siriei. Oficialii americani spun că misiunea lor este de a continua lupta împotriva celor câteva celule teroriste, încă existente, ale grupării teroriste Stat Islamic (IS) și de a împiedica forțele regimului sirian să pună stăpânire pe câmpurile petroliere din regiune.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy