Știrile zilei: De anul viitor, România ar putea exporta drone; Genesis 8x8, primul transportor blindat hibrid construit de Germania; În Rusia a avut loc prima confruntare cu luptătorii din Siria

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de miercuri, 14 octombrie.

1. De anul viitor, România ar putea exporta drone

Grupul israelian Elbit va deschide anul viitor o linie de asamblare drone Hermes 450 în România, iar aeronavele fără pilot realizate în țara noastră ar putea fi exportate și în alte state din Europa, a declarat generalul maior (r) Hagi Topolanski vicepreședinte, divizia ISTAR în cadrul grupului.

 

2. Azerbaidjanul susţine că a distrus două sisteme S-300 ale Armeniei (Foto/Video)

Armenia și Azerbaidjanul continuă să-şi bombardeze reciproc poziţiile militare din regiunea disputat Nagorno-Karabakh și nu pare că părţile implicate în conflict ar vrea să încheie prea curând un acord de încetare a focului. Forţele militare azere depind foarte mult de sprijinul pe care-l primesc din partea Turciei şi continuă să folosească dronele Bayraktar TB2 furnizate de Ankara.

 

3. F-35, final de probleme tehnice? Lockheed Martin a găsit soluția la cea mai mare vulnerabilitate a avionului

Lockheed Martin susține că a găsit o soluționare la cea mai mare problemă a avioanelor de generația a V-a - F-35 Joint Strike Fighter. Este vorba despre varianta F-35A care are probleme tehnice la sistemul OBIGGS, menit să protejeze aeronava de fulgere.

 

4. Comandorul Gheorghe Stancu, ultimul zbor din carieră. Marele pilot român a adunat peste 3.400 de ore de zbor

Comandorul Gheorghe 'Gică' Stancu a efectuat azi ultimul zbor dintr-o carieră militară impresionantă de pilot de peste 34 de ani.

 

5. Rheinmetall va furniza turele Lance pentru IFV-urile Lynx KF41 ale armatei ungare

Rheinmetall a anunțat, în cursul zilei de astăzi, că a avizat un contract de export în valoare de peste 150 de milioane de dolari către Forțele Armate Maghiare, pentru furnizarea de turele Lance care for fi instalate pe vehicule de luptă pentru infanteria Lynx KF41. Turelele telecomandate Lance vor fi proiectate și fabricate la cel mai nou centru al companiei, aflat în Australia.

 

6. Forțele de Apărare din Estonia au primit primele două obuziere autopropulsate K9 Thunder (Foto/Video)

Estonia a primit primele două din cele 18 obuziere autopropulsate K9 Kõu (Thunder) cumpărate din Coreea de Sud.

 

7. Genesis 8x8, primul transportor blindat hibrid construit de industria germană de apărare

Potrivit informațiilor publicate pe Linkedin de compania germană Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG), compania şi-a aprezentat cea mai nouă creaţie, un transpotor blindat 8X8 complet hibrid pe care l-a botezat Genesis.

 

8. Avioane de vânătoare norvegiene și britanice au interceptat două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 14.10.2020, două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat un zbor deasupra apelor neutre ale Mării Barents, Mării Norvegiei și Mării Nordului.

 

9. În Rusia a avut loc prima confruntare cu luptătorii din Siria

Războiul din Nagorno Karabah se poate extinde în mai multe state vecine, inclusiv în Rusia. Militanții islamiști trimiși din Siria în Transcaucazia au început deja să opereze pe teritoriul rus. Ca urmare, este posibilă începerea unui nou război terorist în Caucazul de Nord.

 

10. Azerbaidjanul preia controlul asupra unor părţi din Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul a cucerit mai multe localităţi din Nagorno-Karabah în conflictul cu Armenia asupra regiunii locuite de o majoritate armeană, au anunţat miercuri ambele părţi şi autorităţile regionale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel