F-35, final de probleme tehnice? Lockheed Martin a găsit soluția la cea mai mare vulnerabilitate a avionului

Sursă foto: F-35
Sursă foto: F-35

Lockheed Martin susține că a găsit o soluționare la cea mai mare problemă a avioanelor de generația a V-a - F-35 Joint Strike Fighter.

Este vorba despre varianta F-35A care are probleme tehnice la sistemul OBIGGS, menit să protejeze aeronava de fulgere.

Producătorul aeronavelor stealth a admis, în această vară, situația tehnică cu care F-35A se confruntă.

DefenseRomania a scris a scirs încă de atunci despre problemele la sistemul OBIGGS întâmpinate de F-35A și vulnerabilitatea aeronavelor de generația a V-a în fața fulgerelor.

Concret, există probleme tehnice la sistemul OBIGGS în ceea ce privește tuburile utilizate pentru circulația gazului. Menirea OBIGGS este să înlocuiască oxigenul din rezervorul avionului cu un gaz inert, astfel încât vaporii de kerosen să devină neinflamabili.

 

Lockheed Martin a găsit soluția la cea mai mare vulnerabilitate a F-35

 

Darren Sekiguchi, unul dintre vicepreședinții Lockheed Martin, citat de DefenseNews, a declarat în această lună, în cadrul unui interviu, că Lockheed și Departamentul Apărării au ajuns la un o soluție pentru remedierea situației tehnice a sistemului OBIGGS.

Soluția o reprezintă un sistem care a reușit cu brio să consolideze tuburile utilizate pentru circulația gazului. Oficialul american a precizat că acest sistem deja e implementat la aeronavele F-35A aflate pe linia de producție. Sekiguchi a mai adăugat că prima aeronavă F-35A  cu noul sistem care rezolvă problema tehnică va fi livrată până la finalul acestui an.

Totodată, se caută modalități pentru a implementa noua soluție tehnică care rezolvă problemele la sistemul de combustibil al avionului și aeronavelor F-35A care sunt operaționale.

În prezent există restricții în urma cărora la o distanță de minimum 40 de kilometri de furtuni ori de zonele în care există descărcări electrice.

Problema pare să afecteze doar varianta F-35A. Pentru F-35B și F-35C sistemul OBIGGS, utilizat pentru a proteja aeronava de fulgere, este diferit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel