Faceţi cunoştinţă cu Genesis 8x8, primul transportor blindat hibrid construit de industria germană de apărare (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit informațiilor publicate pe Linkedin de compania germană Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG), compania şi-a aprezentat cea mai nouă creaţie, un transpotor blindat 8X8 complet hibrid pe care l-a botezat Genesis.

Astăzi, mai multe studii și programe de cercetare referitoare la vehiculele electrice și cele hibride au fost efectuate în Statele Unite și Europa, atât în ​​sectoarele militar, cât și în cel comercial. Vehiculele de luptă hibride ar putea oferi numeroase beneficii forțelor armate. Performanțele vehiculelor electrice şi a celor  hibride, în ceea ce privește viteza, accelerația şi autonomia, sunt superioare vehiculeleor convenționale (cu motor cu ardere internă).

Sistemele de acționare electrică hibridă oferă o economie de combustibil mai bună decât omologii lor mecanici datorită utilizării performanțelor optime ale motorului și recuperării energiei în timpul frânării. Depozitarea energiei la bordul vehiculelor electrice hibride poate sprijini operațiunile de ceas silențios și, de asemenea, stațiile de arme electrice, cum ar fi armele laser cu energie dirijată.

Noul trnaspotorblindată Genesis 8x8 de la compania germană FFG (Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft) a fost prezentat la Simpozionul Förderkreis Heer ,,Current Challenges and Perspectives of Medium-Sized Defense Technology Companies aş a Driver for Capability Maintenance and Technology Innovation”, care a avut loc în perioada 22-23 septembrie la sediul FFG din Flensburg.

Genesis a fost dezvoltat pentru a oferi un concept modular similar cu vehiculului blindat Boxer 8x8 fabricat în Germania.

Propulsia hibridă / diesel-electrică dezvoltă o putere totală de 1.368 kW. Generatorul diesel servește doar la generarea de energie electrică pentru unitatea de stocare electrică, care este, de asemenea, situată în partea din față a vehiculului. Energia electrică stocată acolo este utilizată pentru acționarea celor opt motoare electrice situate pe axe, care la rândul lor transmit până la 15.622 Nm de cuplu pentru fiecare roată a transpotorului blindat.

Folosind propulsia electronică, Genesis are o autonomie de la 40 la 150 km. Cu motorul diesel, vehiculul poate atinge o viteză maximă a drumului de până la 100 km / h, cu o autonomie maximă de 600 km. Are o greutate de luptă de 40 de tone, cu o lungime de 8,25 m, o lățime de 2,25 m și o înălțime de 2,40 m.

Genesis 8X8 a fost configurat pentru a fi folosit ca IFV (vehicul de luptă pentru infanterie), echipat  cu o turelă telecomandată Kongsberg pe care a fost instalată un tun cu încărcare automată de 30 mm. Transportorul blindat are un echipaj format din trei persoane, inclusiv șoferul, comandantul și tunarul, iar partea din spate a vehiculului poate găzdui până la 10 infanteriști.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel