Forțele de Apărare din Estonia au primit primele două obuziere autopropulsate K9 Thunder (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Estonia a primit primele două din cele 18 obuziere autopropulsate K9 Kõu (Thunder) cumparate din Coreea de Sud, potrivit unui comunicat de presă al Forțelor de Apărare Estone.

Vineri, Forțele de Apărare Estone au prezentat primele două obuziere autopropulsate K9 Thunder, dintr-un total de 18 pe care le-au cumpărat din Coreea de Sud, în baza unui contract în valoare de 83 de milioane EURO.

La sfârșitul lunii august, primele două obuziere K9 de 155 mm au sosit din Coreea de Sud în Estonia, care vor fi vopsite în culorile de camuflaj ale forțelor de apărare estone si vor fi echipate cu echipamente standard de comunicații și alte echipamente auxiliare utilizate în forțele de apărare estone.

Ulterior, obuzierele vor deveni parte a armamentului Batalionului de artilerie al Brigăzii 1 de infanterie, care va fi transformat într-un batalion de artilerie autopropulsat. În total, 18 obuziere autopropulsate cumpărate de Forțele de Apărare Estone vor ajunge în Estonia pe parcursul următorilor trei ani.

K9 este unul dintre cele mai populare obuziere autopropulsate din lume. K9 Thunder a fost proiectat și dezvoltat de Agenția pentru Dezvoltarea Apărării și Samsung Aerospace Industries pentru Forțele Armate ale Republicii Coreea și este acum fabricat de compania sud-coreeană Hanwha Defense.

Locotenentul colonelul Kaarel Maesalu, managerul de proiect responsabil cu achiziția de artilerie autopropulsată pentru forțele de apărare din Estonia, a declarat că obuzierele K9 ar trebui să înlocuiască obuzierele de 155 mm ale Batalionului de artilerie al Brigăzii 1 Infanterie.

Ciclul de viață al obuzelor autopropulsate este de 45 de ani, ceea ce înseamnă că forțele de apărare estone pot folosi sistemele de arme cel puțin 30 de ani.

Pe lângă Estonia, obuzierele autopropulsate K9 sunt utilizate de forțele armate din Coreea de Sud, Turcia, India, Finlanda, Norvegia și Australia, iar Polonia a dezvoltat obuzier de 155 mm numit KRAB care are la baza șasiul de pe K9.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel