Rheinmetall va furniza turele Lance pentru IFV-urile Lynx KF41 ale armatei ungare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rheinmetall a anunțat, în cursul zilei de astăzi, că a avizat un contract de export în valoare de peste 150 de milioane de dolari către Forțele Armate Maghiare, pentru furnizarea de turele Lance care for fi instalate pe vehicule de luptă pentru infanteria Lynx KF41. Turelele telecomandate Lance vor fi proiectate și fabricate la cel mai nou centru al companiei, aflat în Australia.

Ca parte a primei faze a procesului de livrare, cel puțin 30 dintre cele primele 46 de turele telecomandate Lance vor fi furnizate din Australia. „Salutăm acest contract major de export și așteptăm cu nerăbdare urătoarele comenzi de turele și kituri care vor fi atribuite de alți clienți europeni”, a declarat Gary Stewart, director executiv al Rheinmetall Vehicle Systems Asia Pacific și director general al Rheinmetall Defense Australia.

 

Turele Lance şi Lance RC de la compania Rheinmetall Defense sunt adevărate capodopere ale ingeniozității ingineriei militare germane

 

„Sistemul de turelă Lance subliniază obiectivul Rheinmetall de a furniza forțelor armate o gamă cuprinzătoare de sisteme modulare. De fapt, variabilitatea tehnică a turelelor Lance este aproape nelimitată. Turela,împreună cu sistemul de arme de care dispune, poate fi integrată pe aproape orice vehicul blindat pe roți sau pe șenile și, prin urmare, este extrem de mobilă. 

Pe turele Lance arma principală este tunul automat MK30-2 / ABM, dezvoltat și construit de Rheinmetall. Utilizarea acestui tun aduce o serie de avantaje pentru echipajul vehiculului. Turela are o rezervă de 200 de runde de două tipuri diferite de muniție pentru armă principală. Acest lucru înseamnă că arma poate încarcată cu muniție fără ca soldații să fie nevoiți să părăsească interiorul vehiculului. Turela permite, de asemenea, ca țintele în mișcare să fie lovite cu precizie chiar și atunci când vehiculul în sine se deplasează. Bineînțeles, alte arme de diferite calibre sau de la alți furnizori pot fi, de asemenea, integrate în şi pe turela Lance. În acest sens este asigurată o flexibilitate deplină pentru upgrade.

Turele Lancer sunt echipat cu un sistem de control al focului complet digital, de ultimă generație; două sisteme de camere electro-optice - fiecare echipat cu o cameră de înaltă rezoluție, o cameră cu termoviziune și un telemetru laser. Una dintre camere oferă vizibilitate la 360 de grade, indiferent de mișcarea turelei. Un avantaj deosebit îl reprezintă faptul că fiecare sistem poate fi operat atât de către comandant, cât și de către tunar. Versiunea mai avansată a turelelor Lăncer, Lăncer RC poate fi operată şi de la distanţă.

 

Ungaria a comadat 218 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx

 

Ungaria este primul stat membru NATO și UE care alege noul IFV inovator al grupului din Düsseldorf. De asemenea Republica Cehă, Australia și Statele Unite sunt interesate să achiziţioneze vehicule Lynx.

La 17 august 2020, guvernul de la Budapesta și Grupul Rheinmetall au semnat un contract pentru a începe fabricarea în Ungara a familiei de vehicule de luptă pentru infanteria Lynx. 

Puține detalii au fost făcute publice la momentul respectiv cu privire la acord, care face parte din programul de înzestrare militară Zrinyi 2026 al Ungariei, lansat în 2017. La 10 septembrie 2020, Rheinmetall și Ungaria au ținut o conferință de presă comună la Budapesta și printre altele au anunţat noua fabrică pentru construirea de vehiculul de luptă blindat Lynx, împreună cu o pistă de testare de aproape trei kilometri pătrați, numită ZALA Zone, va fi construită lângă Zalaegerszeg, Ungaria.

Compania germană de apărare Rheinmetall nu a ales întâmplător exercițiul NATO Brave Warrior din Ungaria pentru a prezenta vehiculul de luptă blindat Lynx

 

Rheinmetall a anunțat, la începutul lunii septembrie, că Ungaria a comandat 218 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx

 

În cadrul unui program de modernizare al Armatei ungare, în valoare de 2 miliarde de euro, Ungaria va livra 218 de vehicule de luptă Lynx KF41 către forţele sale terestre. Cele mai multe dintre aceste vehicule de luptă, 172, vor fi produse în Ungaria. Primele 46 vehicule Lynx vor fi fabricate în Germania. Acordul implică, de asemenea, instruirea specialiștilor maghiari care vor lucra în uzina din Ungaria, precizează.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel