Avioane de vânătoare norvegiene și britanice au interceptat două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160

Ionel Copcea |
Data publicării:

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 14.10.2020, două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat un zbor deasupra apelor neutre ale Mării Barents, Mării Norvegiei și Mării Nordului.

“Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor acestea au fost escortate de avioane de vânătoare MiG-31 ale Aviației navale. De asemenea, aeronavele au fost interceptate de avioane de vânătoare F-16 aparținând Forțelor Aeriene ale Norvegiei și Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene britanice”, se arată în comunicatul de presă. Potrivit precizărilor reprezentanților ruși, zborul celor două bombardiere strategice Tu-160 au durat 12 ore.

“Toate zborurile avioanelor din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu regulile de întrebuințare a spațiului aerian internațional”, au menționat reprezentanții Ministerului Apărării.

Comentariul autorului: Bombardierele strategice Tu-160 aparțin unui regiment al Diviziei 22 Aviație de Bombardament - Engels cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). Probabil, aeronavele au decolat de pe aerodromul Engels din Regiunea Saratov, iar la încheierea misiunii au revenit pe acesta.

Începând de la jumătatea lunii septembrie, zborurile bombardierelor strategice rusești de tip Tu-160 s-au intensificat la un nivel fără precedent. Astfel, câte două avioane de acest tip au efectuat zboruri de instrucție după cum urmează: pe 14 septembrie deasupra Mării Barents, Mării Norvegiei și Oceanului Atlantic, pe 16 septembrie deasupra Mării Baltice, iar pe 19 septembrie deasupra Oceanului Înghețat de Nord, Oceanului Pacific, Mării Kara, Mării Laptev, Mării Siberiei de Est, Mării Chukotka și Mării Barents. De asemenea, perechi de bombardiere Tu-160 au îndeplinit două misiuni de zbor în spațiul aerian al Republicii Belarus, pe 22 și 24 septembrie.

Toate aceste zboruri au reprezentat o reacție la intensificarea activităților specifice ale bombardierelor și avioanelor de cercetare americane în proximitatea frontierelor Federației Ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel