Thales Group participă la BSDA 2018

Mihai Ciobanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Thales Group
Thales Group

Thales Group va fi prezent la BSDA 2018 Bucureşti cu o gamă largă de sisteme de ultimă generație.

Thales Group va fi prezent la BSDA 2018, în București, cu o gamă largă de sisteme de ultimă generație, care îndeplinesc cele mai exigente cerințe operaționale ale tuturor forțelor armate (terestră, aeriană, navală), de la radarul Ground Master 200 și seria NS100, la sisteme de conducere a luptei navale de suprafață și subacvatice.

Momentul culminant al expoziției va fi o demonstrație live cu radarul Ground Master 200 (GM200), una din cele mai avansate soluții radar pentru apărare, lansată de Thales în 2010. Demonstrația va avea loc joi, 17 mai 2018, la ora 11:00, la standul Thales/A 801.

[citeste si]

 

Ground Master 200 este un radar tactic 3D cu rază medie de acțiune din seria GROUND Master, pentru misiuni multiple, conceput pentru a îndeplini simultan cele mai exigente cerințe operaționale:

  • supraveghere terestră și aeriană – cu detectare excelentă de la altitudini foarte joase, la mare altitudine, indiferent de mediul înconjurător;
  • coordonare a dispozitivelor de apărare antiaeriană, de la VSHORAD la sisteme SHORAD/MRAD;
  • capacitate de localizare a tirurilor inamice, prin detectarea traiectoriilor de rachetă și de mortier.
 
Citeşte şi: FINCANTIERI participă la BSDA 2018
 

Thales prezintă în România radarul Ground Master 200

De la lansarea sa în 2010, GM200 și-a dovedit deja capacitățile în luptă. Thales a vândut peste 40 de astfel de sisteme radar, care sunt extrem de mobile, funcționează instalate și pe camion și pot fi  desfășurate în mai puțin de 15 minute.

"Ne bucurăm că Thales prezintă în România radarul Ground Master 200. BSDA are o importanță deosebită în acest an, desfășurându-se într-o perioadă în care România a deblocat o serie de programe ambițioase de modernizare a armatei. În acest context, GM200 oferă o soluție excelentă Forțelor Armate Române, ajutându-le să facă față provocărilor actuale",a declarat Cristian Sfichi, director divizia ”Aerospace, Defense & Security” a Thales în România.

Thales prezintă la BSDA și sistemul de conducere a luptei navale TACTICOS. Este un sistem modular ce poate fi adaptat pentru diverse misiuni și pentru diferite tipuri de platforme navale. TACTICOS a fost vândut forțelor navale din 24 de țări NATO și partenere (SUA, Europa, America Latină, nordul Africii, Orientul Mijlociu) și a fost instalat la bordul a peste 170  de nave, ceea ce dovedește versatilitatea TACTICOS si capacitatea companiei Thales de a răspunde nevoilor operaționale cu sisteme performante.

Tot la BSDA 2018 este prezentat NS100, cel mai flexibil radar de pe piață, care răspunde nevoilor diferitelor clase de nave pentru o gamă largă de misiuni. NS100 este o platformă integrată multi-sensor care oferă suport armat pentru rachete active.

Sisteme de luptă anti-submarin

Participanții la BSDA 2018 vor putea, de asemenea, să evalueze sistemele de luptă anti-submarin ale Thales. Unul dintre ele este KINGKLIP, sonarul care este deosebit de eficient în detectarea submarinelor în condiții meteorologice nefavorabile atât în larg, cât și în zonele de coastă. Peste 150 de sonare de chilă au fost vândute de Thales Underwater Systems, KINGKLIP fiind utilizat de mai multe forțe navale din întreaga lume (Franța, Africa de Sud, Indonezia, Maroc, Emiratele Arabe Unite).

Grupul Thales este activ în România de 40 de ani, iar din 2007 a dezvoltat operațiuni industriale în țară. Inițial, Thales a fost furnizor al Forțelor Armate Române, iar astăzi continuă să își extindă activitățile în sprijinul modernizării forțelor armate și a serviciilor de securitate din Romania. În ultimii 10 ani, Thales a devenit, de asemenea, un actor important în industria feroviară locală și, în prezent, operează un Centru de Competențe pentru principalele linii de cale ferată, cu peste 200 de ingineri software angajați. O atenție deosebită se acordă științei și tehnologiei. Thales este furnizorul sistemului laser de mare putere, aceasta fiind contribuția României la proiectul european de cercetare cu laser ELI-NP (Infrastructură de Lumină Extremă-Fizică Nucleară).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel