Tancul rusesc T- 14 Armata se lasă aşteptat

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate ale Rusiei nu au primit primul lot de 12 tancuri principale de luptă T-14 Armata, a precizat, la începutul acestei săptămâni, șeful Rostec, Serghei Chemezov, într-o declaraţie pentru reporteri agenției de știri Interfax.

„Nu, nu încă", a spus Chemezov ca răspuns la o întrebare privind livrarea noilor platforme Armata, care include tancul T-14 Armata, vehiculul de luptă pentru infanterie T-15 (IFV) și un vehicul blindat T-16 de reparație și recuperare, precizează The Diplomat.

Ministerul rus al Apărării a semnat, în august 2018, un contract cu principalul producător rusesc de tancuri Uralvagonzavod (UVZ) pentru producerea și livrarea a 132 tancuri T-14 Armata și vehicule de luptă ale infanteriei T-15, vehicul bazat pe platforma standardizată Armata.

Primele nouă tancuri T-14 Armata trebuiau să fie livrate armatei Federaţiei Ruse până sfârşitul anului 2018. În realitate, acest lucru nu s-a intamplat, obiectivul urmând a fi îndeplinit în anul 2019. Dar, cum probabil era de aşteptat, tancul 14 Armata a întârziat să apară şi în anul 2019. Ba chiar la sfârşitul anului, în luna noiembrie, Chemezov a precizat tare si răspicat, că livrarea primului lot de nouă tancuri, ar putea avea loc la începutul anului 2020. Deci, surpriză, tot șeful Rostec este pus în postura de a le transmite militarilor ruşi ca mai trebuie să aştepte. Oare cât?

De-a lungul timpului mai mulţi analişti din domeniul apărării au precizat că problemele legate de motor şi transmisie ale tancului T-14, alături de altele mici probleme tehnice, au cauzat întârzieri repetate care au tot dus la amânarea termenului de livrare. Până în prezent, aproximativ 16 până la 20 de prototipuri T-14 au fost supuse testării, pe parcursul anului trecut, de către militari ai Forţelor Armate Ruse.

Tancul T-14 bazat pe platforma Armată a fost prezentat publicului pentru prima dată la parada Zilei Victoriei din Piața Roșie din 9 mai 2015, iar cu două zile înaintea evenimentului, pe 7 mai, în timpul repetiţiilor pentru paradă, unul dintre tancurile T-14 s-a defectat, refuzând să mai pornească.

Oficialii militari de la Moscova laudă tancul T-14 Armata şi susţin că acesta este superior altor tancuri prin caracteristicile sale. Tancul este dotată cu o mitralieră teleghidată de 7,62 mm şi un tun principal de 125 mm, care nu trebuie manevrat de echipaj, permiţând menţinerea oamenilor în afara zonei periculoase. Dotat cu un motor de 1.500 de cai-putere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel