Armata rusă mai are de aşteptat până va primi toate tancurile T-14 Armata

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
T-14 Armata
T-14 Armata

Primele nouă tancuri T-14 şi T-15 Armata vor fi livrate armatei Federaţiei Ruse, până la sfârşitul acestui an, iar restul pană în 2021.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a semnat un contract cu contractorul Uralvagonzavod pentru livrarea a 132 tancuri T-14 și a vehiculelor de luptă T-15 pentru infanterie, a declarat, miercuri, ministrul adjunct al apărării, Alexei Krivoruchko, potrivit TASS.

,,Astăzi, un contract a fost semnat pentru 132 de vehicule T-14 și T-15. Vom primi primele nouă în acest an", a declarat oficialul apărării.

Se așteaptă ca toate livrările să fie finalizate până în 2021, mai spune presa rusă.

Tancul T-14 bazat pe platforma Armata a fost prezentat publicului pentru prima dată la parada Zilei Victoriei din Piața Roșie din 9 mai 2015, iar cu două zile înaintea evenimentului, pe 7 mai, în timpul repetiţiilor pentru paradă, unul dintre tancurile T-14 s-a defectat, refuzând să mai pornească.

Oficialii militari de la Moscova laudă tancul T-14 Armata şi susţin că acesta este superior altor tancuri prin caracteristicile sale. Tancul este dotată cu o mitralieră teleghidată de 7,62 mm şi un tun principal de 125 mm, care nu trebuie manevrat de echipaj, permiţând menţinerea oamenilor în afara zonei periculoase. Dotat cu un motor de 1.500 de cai-putere, T-14 poate atinge viteze de 90 de km/h. Potrivit presei ruse, doi sau trei membri ai echipajului vor sta într-o capsulă de securitate blindată aflată în partea din faţă a vehiculului, fiind „protejaţi mai bine ca în orice tanc din lume”, susţineau oficialii armatei ruse la momentul prezentării oficiale a tancului.

Totuşi, există câteva contradicţii la nivel de declaraţii între oficialii rusi, cu privire la numărul de tancuri T-14 care vor intra în posesia forţelor tereste ale armatei ruse.

La sfârşitul lunii iulie, vicepremierul rus Iuri Borisov, care supraveghează complexul militar-industrial rusesc, declara că forțele armate ale Rusiei nu vor achiziționa masiv tancuri „Armata” din cauza costului lor ridicat, deoarece Rusia preferă să sporească potențialul de luptă al tehnicii militare existente prin modernizarea acesteia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel