SUA păstrează linia dură față de Turcia. Blinken: "Vom analiza dacă e cazul pentru alte sancțiuni"

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Sursă foto: Antony Blinken Facebook
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Sursă foto: Antony Blinken Facebook

Alegerea președintelui Biden pentru funcția de secretar de stat al SUA, Antony Blinken, a acuzat Turcia că nu acționează ca un aliat și a declarat că Washingtonul va analiza dacă sunt necesare sancțiuni suplimentare împotriva Ankarei.

"Ideea că un partener strategic al SUA ar putea fi în aceeași tabără cu unul dintre cei mai mari concurenți strategici din Rusia nu este acceptabilă", a declarat Antony Blinken, alegerea lui Biden pentru șefia diplomației SUA.

"Turcia este un aliat, care în multe privințe ... nu acționează așa cum ar trebui să o facă un aliat și aceasta este o provocare foarte mare pentru noi", a spus Blinken.

Luna trecută, Washingtonul a impus sancțiuni asupra industriei de apărare a Turciei, care a achiziționat sisteme de apărare antirachetă S-400 de la Moscova, măsură pe care Turcia a catalogat-o ca fiind o „greșeală gravă”, relatează Ekathimerini.

"Cred că trebuie să aruncăm o privire pentru a vedea impactul pe care l-au avut sancțiunile și a stabili dacă mai trebuie întreprins și altceva", a spus Blinken în timpul audierii sale de confirmare în cadrul Comitetului pentru relații externe al Senatului.

Comentariile lui Blinken au venit cu o zi înainte ca Biden să preia conducerea de la președintele Donald Trump.

Sancțiunile împotriva Turciei au fost sprijinite de ambele partide din Congresul SUA și au fost anunțate în temeiul Actului de combatere a adversarilor Americii prin intermediul sancțiunilor (CAATSA), fiind prima oară când acest instrument a fost folosit împotriva unui stat membru al alianței NATO.

Dezacordul profund cu privire la achiziția sistemului de apărare sol-aer S-400 este principala provocare pe care administrația Biden o va avea cu Turcia. Cei doi aliați NATO au avut divergențe, de asemenea, pe marginea problemei siriene, a activităților de prospectare și explorare a petrolului a Ankarei în estul Mediteranei, precum și implicării Turciei în conflictul din Nagorno-Karabakh.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel