Știrile zilei: Forţele ruse au preluat controlul coridorului dintre regiunea separatistă și Armenia;Polonia: Acord pentru încă 1.000 de soldaţi americani;Misteriosul zbor deasupra Californiei

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de miercuri, 11 noiembrie.

1.Nagorno-Karabah: Forţele ruse au preluat controlul asupra coridorului ce leagă regiunea separatistă de Armenia

Forţele armate ruse au anunţat miercuri că au preluat controlul asupra coridorului azer Laçin (Berdzor pentru armeni), ce leagă Armenia de regiunea separatistă Nagorno-Karabah, în urma acordului pentru încetarea ostilităţilor cu Azerbaidjanul.

 

2. Dureroasa pace în Armenia: Violențe și arestări la Erevan după acordul cu Azerbaidjanul (VIDEO)

Poliţia armeană a arestat miercuri numeroşi manifestanţi ai opoziţiei care s-au adunat cu sutele la Erevan, în pofida unei interdicţii, pentru a denunţa acordul de încetare a ostilităţilor din Nagorno-Karabah.

 

3. Biden ar putea reveni asupra retragerii din Germania, dar SUA admit că au nevoie de mai multe trupe în România

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, ar putea reveni, cel puţin parţial, asupra retragerii a 12.000 de militari americani din Germania, anunţată de Donald Trump, conform unor comentarii ale consilierilor săi din domeniul apărării, fiind evocată inclusiv posibilitatea unei suplimentări de trupe în ţările baltice, Polonia sau România.

 

4. Polonia: Acord pentru desfăşurarea a încă 1.000 de soldaţi americani

Acordul militar semnat de SUA şi Polonia consolidează securitatea întregului flanc estic al NATO, a declarat marţi ministrul apărării polonez Mariusz Błaszczak.

 

5. Rusia reclamă militarizarea Norvegiei, prin acceptarea submarinelor americane în porturile sale

Ambasada Rusiei la Oslo a acuzat Norvegia de lipsă de cooperare și pentru faptul că strică relațiile de bună vecinătate. Motivul reclamațiilor părții ruse constă în intenția Ministerului Apărării din Norvegia de a transforma un debarcader civil din Grötsund, la 15 kilometri nord de centrul localității Tromso, ca punct de ancorare pentru submarinele americane.

 

6. Misteriosul zbor deasupra Californiei. Noul B-21 Raider sau RQ-180? (Foto)

Pe rețelele de socializare au născut controverse o serie de fotografii cu o aeronavă neidentificată surprinsă în California, Statele Unite ale Americii. Zborul misterioasei aeronave a fost surprins în apropierea Bazei Aeriene Edwards, din California. În imagini ar putea fi noul bombardier stealth al SUA - B-21 Raider ori noua dronă RQ-180. Părerile par împărțite. 

 

7. Croația trebuie să spună adio MiG-urilor. F-16, Gripen și Rafale, trei pe un loc

Croația a anunţat că a început evaluarea ofertelor depuse după anunţarea intenţiei de achiziţie de avioane de luptă pentru modernizarea forţelor aeriene ale ţării.

 

8. Faceţi cunoştinţă cu Patria Heavy UGV, primul transportor blindat controlat de la distanţă (Video)

Compania de apărare finlandeză Patria a investit ani la rând în programele de cercetare şi dezvoltare pentru vehicule terestre fără pilot (UGV), iar acest lucru a făcut din acestă companie să devină astăzi un lider în domeniul capabilităților militare fără pilot. Recent, compania finlandeză a supus testării un UGV Heavy, ceea ce s-ar putea traduce ca fiind un transportor blindat operat de la distanţă.

 

9. Pedeapsa Rusiei: Pacea, mai mult o capitulare. Turcia a câștigat războiul din Nagorno-Karabah

După șase săptămâni sângeroase de conflict, Armenia și Azerbaidjanul au semnat un acord de pace. Indiferent de cât de frumos ar fi îmbrăcat din punct de vedere diplomatic, acordul consfinţeşte victoria militară a Armatei azere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel