Polonia: Acord pentru desfăşurarea a încă 1.000 de soldaţi americani

S.I. Catalin |
Data publicării:

Acordul militar semnat de SUA şi Polonia consolidează securitatea întregului flanc estic al NATO, a declarat marţi ministrul apărării polonez Mariusz Błaszczak, transmite The News.pl.

„Prezența militară americană întărește securitatea părții noastre de Europă, întărește securitatea Alianței Nord-Atlantice”, a subliniat luni președintele Andrzej Duda în cadrul ceremoniei de ratificare a acordului polono-american privind o cooperare sporită în domeniul apărării.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a semnat, la începutul acestei săptămâni, acordul (Enhanced Defense Cooperation Agreement) care presupune creşterea prezenţei militarilor americani pe teritoriul Poloniei.  În cadrul ceremoniei de luni de la Palatul prezidențial, Andrzej Duda a subliniat că relațiile polono-americane datează de secole şi că acestea reprezintă un simbol al unui parteneriat care va continua indiferent de evoluţiile politice americane, potrivit Polandin.com.

Acordul ratificat dintre Polonia și SUA privind cooperarea sporită în domeniul apărării prevede o creștere suplimentară a numărului de trupe americane staționate în Polonia și stabilirea unui nou cadru legal pentru prezența soldaților americani în țară.

Acordul prevede desfăşurarea a încă 1.000 de soldaţi americani în Polonia, potrivit lui Błaszczak.

''Acest acord va cimenta relaţiile americano-poloneze'', a adăugat el.

Într-o ceremonie desfăşurată luni la Varşovia în prezenţa unor oficialităţi din ambele ţări, preşedintele polonez Andrzej Duda a promulgat noul Acord privind sporirea cooperării în domeniul apărării între SUA şi Polonia.

Documentul, semnat de cele două ţări în luna august, este rezultatul unor demersuri susţinute de mult timp de Polonia. În această ţară sunt deja staţionaţi 4.500 de militari americani.

Acordul a urmat unei declaraţii comune semnate în 2019 de către preşedinţii Donald Trump şi Andrzej Duda, în care SUA s-au angajat să trimită suplimentar 1.000 de militari în Polonia. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel