Faceţi cunoştinţă cu Patria Heavy UGV, primul transportor blindat controlat de la distanţă (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Compania de apărare finlandeză Patria a investit ani la rând în programele de cercetare şi dezvoltare pentru vehicule terestre fără pilot (UGV), iar acest lucru a făcut din acestă companie să devină astăzi un lider în domeniul capabilităților militare fără pilot. Recent, compania finlandeză a supus testării un UGV Heavy, ceea ce s-ar putea traduce ca fiind un transportor blindat operat de la distanţă.

Soluția UGV Heavy a companiei finlandeze este de fapt un transportor blindat 8X8 fără echipaj, ce are la baza familia de transportoare blindate modulare Patria AMV.

Potrivit finlandezilor, programul a presupus realizarea unui transportor blindat operat de la distanţă care să poată fi angajat cu uşurinţă în misiuni de transport şi de luptă.

Transportorul poate fi amplasată atât în ​​fața, cât și în spatele unui convoi militar, pentru a putea efectuarea simultan a mai multor sarcini. Compania finlandeză susţine că toate transportoarele blindate din familia Patria pot fi convertite cu ușurință în vehicule fără pilot, fără a se face modificări majore în configurația acestora.

Compania Patria a prezentat pentru prima dată caracteristicile vehiculelor grele fără pilot la European Land Robots Trial (ELROB), unde a adus două UGV Patria AMV 8 × 8. Tehnologia fără pilot a companiei Patria poate fi integrată pe noile vehicule Patria AMVXP, Patria 6 × 6 și pe toate celelalte AMV 8 × 8 deja livrate în lume, fără a fi necesare modificări majore în configurația acestora.

UGV Heavy Patria este operat de la din distanţa de un singur operator dintr-o staţie de control Patria ROD – care este o interfață de ultimă generație care include caracteristici precum realitatea augmentată și haptic feedback, precum și un sistem de camere.

Vehiculele operate de la distanță ale Patria pot fi utilizate pentru o gamă largă de misiuni, inclusiv misiuni de recunoaștere și supraveghere, misiuni de sprijin și luptă, misiuni de salvare și, în special, pentru misiuni cu un grad mare de risc care pun viaţa oamenilor în pericol.

Dezvoltarea UGV Heavy Patria a ajuns la un nivel în care vehiculul Patria AMV 8 × 8 poate fi operat de la distanţă foarte mare, asta datorită utilizării reţelelor 4G și 5G. Acest lucru permite vehiculelor să funcționeze pe distanțe mai mari. Vehiculul UGV Heavy Patria poate utiliza și alte rețele de date și comunicații, cum ar fi rețelele tactice. Demonstrația vehiculului Patria AMV 8 × 8 controlat de la distanță printr-o rețea 5G a fost făcută în cooperare cu Universitatea din Tampere și a făcut parte din proiectul RemoteFeel – un proiect de cercetare fondat de Business Finland, FIMA (Forum for Intelligent Machines).

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel