Dureroasa pace în Armenia: Violențe și arestări la Erevan după acordul cu Azerbaidjanul (VIDEO)

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Poliţia armeană a arestat miercuri numeroşi manifestanţi ai opoziţiei care s-au adunat cu sutele la Erevan, în pofida unei interdicţii, pentru a denunţa acordul de încetare a ostilităţilor din Nagorno-Karabah, notează Agerpres, citând AFP. Acordul consfinţeşte victoriile militare ale azerilor după şase săptămâni de lupte sângeroase.

"Nu puteţi aresta întreaga ţară", a strigat la megafon Arman Abovian, deputat al partidului Armenia Prosperă, în timp ce mulţimea adunată în centrul capitalei armene scanda lozinci împotriva premierului Nikol Pashinyan, acuzat de capitulare.

Au fost arestaţi şi responsabili politici, printre care liderul Armeniei Prospere, Gagik Ţarukian, precum şi mai mulţi protestatari, adunările fiind interzice în Armenia conform legii marţiale în vigoare.

Busculade şi încăierări au avut loc când poliţia a încercat să aresteze alţi opozanţi ce doreau să se adreseze mulţimii adunate, estimată la circa o mie de persoane.

Azerbaidjanul şi Armenia au semnat sub egida Rusiei un acord pentru încetarea ostilităţilor în conflictul din Nagorno-Karabah care consacră victoriile militare azere după şase săptămâni de lupte sângeroase.

Nagorno-Karabah şi-a autoproclamat independenţa faţă de Azerbaidjan, intrând în anii 1990 într-un conflict armat care s-a soldat cu circa 30.000 de morţi.

La sfârşitul lui septembrie au reizbucnit confruntările între separatiştii armeni şi armata azeră, cele mai sângeroase din ultimii 30 de ani.

Cu ajutorul Turciei armata azeră a ieșit învingătoare după șase săptămâni de conflict sângeros.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel