Misteriosul zbor deasupra Californiei. Noul B-21 Raider sau RQ-180? (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Concept RQ-180
Concept RQ-180

Pe rețelele de socializare au născut controverse o serie de fotografii cu o aeronavă neidentificată surprinsă în California, Statele Unite ale Americii.

Zborul misterioasei aeronave a fost surprins în apropierea Bazei Aeriene Edwards, din California. În imagini ar putea fi noul bombardier stealth al SUA - B-21 Raider ori noua dronă RQ-180. Părerile par împărțite. 

 

 

Fotografiile originale au fost postate pe Instagram de către Rob Kolinsky de la Sundowner Studios. Postarea a fost ulterior ștearsă, însă imaginile au fost deja preluate de presa de specialitate.

Postarea originală datează din data de 1 noiembrie, dar Kolinsky nu precizează când au fost făcute fotografiile. El a transmis că misterioasa aeronavă ar avea forma unui bombardier stealth B-21.

Dar, dacă fotografia este reală, majoritatea celor care au analizat-o sunt de părere că ar fi vorba despre un UAV, cel mai probabil RQ-180 sau P-175 Polecat. O primă analiză a specialiștilor indică că imaginea este reală. 

Steve Trimble și Guy Norris, experți ai Aviation Week sunt de părere că ar fi vorba despre o dronă RQ-180. 

Cei de la The Aviationist, care au scris despre subiect, au încercat să ia legătura cu Kolinsky pentru mai multe informații, însă acesta nu a oferit un răspuns. Pe forumuri s-a dezbătut mult cu privire la misterioasa aeronavă iar multe opinii spun că ar fi vorba de un alt UAV, P-175 Polecat dezvoltat de Lockheed. 

 

RQ-180, UAV-ul stealth dezvoltat de Northrop Grumman

 

În orice caz, în ceea ce privește RQ-180, programul este învăluit într-un mister absolut, fiind secretizat, autoritățile chiar negând programul. 

Sursa citată precizează că e posibil ca aeronava să se fi „expus” accidental în timpul zborului ca urmare a unor situații tehnice pe care le-a întâmpinat. 

Ce știm despre RQ-180 e că proiectul este dezvoltat de Northrop Grumman, fiind o dronă stealth în configurație de aripă zburătoare. UAV-ul e menit să fie folosit în misiuni de recunoaștere iar proiectul este clasificat. 

RQ-180 reprezintă un secret al lui Polichinelle. Presa de specialitate de peste ocean a scris despre program, el a fost confirmat de diverse surse militare, însă programul este secret, fapt pentru care Pentagonul refuză să comenteze.

RQ-180 poate zbura la o altitudine de 18.000 metri.

Potrivit datelor Northrop Grumman, proiectul a fost inițiat în 2008.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel