Știrile zilei: Israelul ar fi obținut informații secrete despre Su-57; Elicopter rus doborât de azeri; Germania își pune speranțele în noua administrație Biden

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni, 9 noiembrie.

1. Israelul ar fi testat un nou radar împotriva avioanelor rusești Su-57 aflate în Siria

Potrivit mai multor surse, Israelul ar fi obținut date clasificate importante despre parametrii tehnici ai celor mai noi avioane de vânătoare rusești de tip Su-57, în timpul prezenței acestora în Siria.

 

2. Un elicopter al Rusiei a fost doborât în Armenia, aproape de granița cu Azerbaidjanul

Un elicopter Mi-24 al Forțelor aeriene ruse a fost doborât de către azeri la granița dintre Armenia și Azerbaidjan.

 

3. Germania spera că Biden nu se va concentra la fel de mult ca Trump pe cheltuielile militare ale NATO

Ministrul de externe german Heiko Maas s-a declarat convins că în mandatul preşedintelui ales al SUA Joe Biden dialogul dintre Washington şi Berlin va fi mai facil, el dând ca exemplu chestiunea controversată a bugetului alocat apărării de statele membre ale NATO.

 

4. Frontul din Karabah | Armenia susține că a doborât o dronă azeră Bayraktar TB2 (Foto)

Purtătoarea de cuvânt al ministerului armean al Apărării, Shushan Stepanyan, a precizat, în cursul zilei de ieri, într-o postare pe reţeaua de socializare Twiiter, că apărarea antiaeriană a doborât o dronă Bayraktar TB2 care aparţinea Forţelor Armate Azere.

 

5. Trupele armene au pierdut un oraş strategic, iar armata azeră se apropie de capitala provinciei

Forţele armene din provincia azeră cu majoritate armeană Nagorno-Karabah au recunoscut că au pierdut oraşul strategic Shusha (denumit Shushi de armeni) şi trupele azere se apropie de capitala provinciei, Stepanakert.

 

6. Manevre în premieră ale dronei de atac turcești “AKINCI” echipate cu motoare ucrainene

Compania turcă Baykar Machine a anunțat recent că, pe 4 noiembrie, prototipul dronei de atac Bayraktar AKINCI, echipată cu motoare ucrainene, a efectuat primul zbor de testare, iar în cadrul acestuia a reușit în premieră aterizarea și decolarea autonome.

 

7. După eșecul din ultimele conflicte, rușii vor să facă din complexul Pantsir principalul adversar al dronelor de atac turcești

Conflictele din Siria, Libia și Nagorno-Karabah au reprezentat un adevărat triumf pentru dronele de atac turcești. În spațiul informațional, au apărut foarte multe știri referitoare la „neputința” complexelor de rachete și artilerie antiaeriană rusești Pantsir împotriva acestora. Poate că unele dintre aceste mesaje erau exagerate, însă cu siguranță ele nu pot fi considerate nefondate.

 

8. Un ministru israelian crede că Israelul și Iranul vor ajunge la război în cazul în care Biden revine la acordul nuclear

Un membru din Executivul israelian se teme că o eventuală revenire la acordul nuclear cu Iranul, din care administrația Donald Trump s-a retras unilateral, ar duce la o confruntare militară între Iran și Israel.

 

9. Kremlinul explică de ce Putin nu l-a felicitat încă pe Joe Biden, președintele ales al SUA

Candidatul democraţilor la Casa Albă, Joe Biden, a câştigat scrutinul prezidenţial în detrimentul preşedintelui în exerciţiu, republicanul Donald Trump, anunțul fiind făcut de agențiile de presă din SUA, inclusiv CNN și Fox News. Vladimir Putin s-a aflat printre puținii lideri mondiali care încă nu l-au felicitat, iar acest lucru a fost explicat de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

 

10. Turcia nu se va opri în Nagorno-Karabah. Va urma Peninsula Crimeea

Succesul acțiunilor militare ale armatei azere împotriva Armeniei în Nagorno-Karabah va stimula Turcia, care se află în spatele autorităților de la Baku, la cuceriri ulterioare. În acest fel, Ankara ar putea viza Peninsula Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel