Kremlinul explică de ce Putin nu l-a felicitat încă pe Joe Biden, președintele ales al SUA

Președintele rus Vladimir Putin. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin. Sursă foto: Kremlin

Candidatul democraţilor la Casa Albă, Joe Biden, a câştigat scrutinul prezidenţial în detrimentul preşedintelui în exerciţiu, republicanul Donald Trump, anunțul fiind făcut de agențiile de presă din SUA, inclusiv CNN și Fox News.

Biden va deveni cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Imediat după ce s-a anunțat faptul că Biden a atins pragul necesar de 270 de electori, majoritatea liderilor lumii i-au trimis mesaje de felicitare fostului vicepreședinte al lui Barack Obama.

Printre puținii lideri care nu l-au felicitat încă pe Biden se numără și președintele rus Vladimir Putin. Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, explică acest lucru:

„Urmează proceduri în instanță anunțate de președintele în exercițiu. Prin urmare, considerăm că este corect să așteptăm anunțul oficial”, a precizat Peskov, citat de publicația rusă Vzglyad, explicând de ce Putin nu l-a felicitat încă pe Joe Biden.

Acesta a reiterat faptul că Rusia e pregătită să lucreze cu orice președinte american.

„Președintele Putin a spus în repetate rânduri că va respecta orice alegere face poporul american și că e gata să lucreze cu orice președinte al Statelor Unite. În orice caz, sperăm că vom putea stabili un dialog cu următorul președinte american și vom conveni împreună asupra modalităților de normalizare a relațiilor noastre”, a conchis Peskov.

Alegerile în SUA au avut loc pe 3 noiembrie. Din cauza numărului mare de voturi prin corespondență și anticipate, dar și a echilibrului dintre cei doi candidați, rezultatul a fost anunțat de media abia după patru zile de la terminarea scrutinului.

Până în prezent Donald Trump refuză să își recunoască înfrângerea, acuzând că scrutinul a fost fraudat. Joe Biden, care va împlini 78 de ani pe data de 20 noiembrie, va deveni al 46-lea președinte al SUA.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel