Un elicopter al Rusiei a fost doborât în Armenia, aproape de granița cu Azerbaidjanul

Eduard Pascu / 09 noi 2020 / 19:01

Un elicopter Mi-24 al Forțelor aeriene ruse a fost doborât în urmă cu puțin timp la granița dintre Armenia și Azerbaidjan.

UPDATE - Azerbaidjanul a admis că forțele sale au doborât elicopterul rus Mi-24, precizând că incidentul s-a întâmplat din greșeală.

Știrea inițială

În jurul orelor 17:00, un elicopter Mi-24 aparținând Forțelor Aeriene Ruse a fost doborât la granița dintre Armenia și Azerbaidjan. Doi membri ai echipajului au murit, iar un al treilea se află în stare gravă, a anunțat Ministerul Apărării din Rusia, citat de TASS.

 

Din primele informații nu se știe cine a fost doborât elicopterul, dar epava acestuia a căzut pe teritoriul Armeniei. 

Mai multe agenții de presă spculeaaă că elicopterul a fost doborât de forțele azere, însă nu există momentan nicio informație oficială.

Elicopterul rusesc a fost doborât de un sistem anti-aerian portabil. Din primele informații se pare că elicopterul însoțea un convoi de blindate.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, o anchetă este în curs de desfășurare. Presa rusă precizează că elicopterul nu a fost doborât în zona de conflict.

 

Conflictul din Nagorno-Karabah

 

Armenia şi Azerbaidjan sunt în conflict de aproape 30 de ani pentru controlul asupra regiunii separatiste azere Nagorno-Karabah.

Enclavă cu majoritate armeană alipită în 1921 la Azerbaidjan de autorităţile sovietice, Nagorno-Karabah şi-a proclamat unilateral independenţa în 1991, cu sprijinul Armeniei.

A urmat un război între Armenia şi Azerbaidjan. O încetare a focului a fost încheiată în 1994. De atunci, negocierile în vederea unui tratat de pace sunt mediate de Grupul de la Minsk - un grup de mediatori internaţionali coprezidat de Rusia, Franţa şi SUA. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy