Frontul din Karabah | Armenia susține că a doborât o dronă azeră Bayraktar TB2 (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Purtătoarea de cuvânt al ministerului armean al Apărării, Shushan Stepanyan, a precizat, în cursul zilei de ieri, într-o postare pe reţeaua de socializare Twiiter, că apărarea antiaeriană a doborât o dronă Bayraktar TB2 care aparţinea Forţelor Armate Azere.

În comunicatul său, purtătoare de cuvânta al MOD Armenia a precizat că pe 8 noiembrie, în jurul orei 13:40, unităţile de apărare antiaeriană ale armatei armene au doborât o dronă Bayraktar TB2, operată de Forţele Armate Azere.

Shushan Stepanyan nu a precizat în comunicatul său ce sistem de apărare antiaeriană au folosit Forţele Armate Armene pentru a dobora drona Bayraktar TB2, operată de azeri.

Dronele Bayraktar TB2, fabricat în Turcia, sunt piesa de rezistenţă a armatei azere, deoarece, de la reaprinderea conflictului din regiunea disputată Nagorno-Karabakh, pe 27 september, sunt foarte des utilizate pentru a atac tehnica militară şi poziţiile fortificate ale forţelor armate armene.  

În toată această perioadă, ministrul azer al Apărării a publicat aproape zilnic imagini şi materiale video cu momente în care tehnica militară a armatei armene – tancuri, transportoare blindate, lansatoare de rachete şi fortificaţii – sunt distruse cu ajutorul unor rachete ghidate, trase cu ajutorul dronelor Bayraktar TB2.

De când s-au reaprins confruntările în regiunea disputată Nagorno-Karabah, atât Armenia, cât şi Azerbaidjanul, se acuză reciproc de comiterea unor atacuri, dar în acelaşi timp se laudă cu pagubele pe care şi le produc în urma schimburilor de focuri.

Trebuie precizat că la mijloc există şi multă propagandă, de ambele părţi. Sunt situaţii în care Azerbaidjanul se laudă că doboară avioane Su-25 ale Armeniei, dar nu prezintă dovezi, iar Armenia susţine că provoacă distrugeri considerabile armatei azere, dar nu furnizară informaţii detaliate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel