Israelul ar fi testat un nou radar împotriva avioanelor rusești Su-57 aflate în Siria

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit mai multor surse, Israelul ar fi obținut date clasificate importante despre parametrii tehnici ai celor mai noi avioane de vânătoare rusești de tip Su-57, în timpul prezenței acestora în Siria.

La această concluzie s-a ajuns în urma unui anunț făcut de producătorul israelian al unui radar pasiv, care, înainte de a intra în producția de serie, a fost testat pentru confirmarea capabilităților. Într-un comunicat de presă al companiei israeliene IAI se arată că radarul pasiv s-a dovedit a fi un succes împotriva unor ținte aeriene cu capacități unice.

„Informațiile despre noua generație de radare pasive au fost publicate de compania israeliană IAI Group în comunicatul său de presă. Principiul de detectare a țintelor se bazează pe reflectarea undelor radio de la turnurile de radiodifuziune civile analogice și digitale. Noua generație de radare va intra în curând pe piața mondială, participând la concurență directă cu Kolchuga-M din Ucraina sau Vera-NG construit în Republica Cehă. Radarul poate detecta și urmări în secret ținte aeriene cu avantaje remarcabile”, a informat publicația DatViet.

Trebuie remarcat faptul că, în prezent, cele mai promițătoare aeronave din regiune sunt avioanele rusești de vânătoare de tip Su-35, dislocate pe aerodromul Hmeimim din Siria. Însă, având în vedere faptul că Su-35 nu dispune de tehnologie de expunere redusă pentru radare (stealth), este evident că armata israeliană a scanat exact avionul rusesc Su-57, aflat anterior în Siria.

Comentariul autorului: Federația Rusă a dislocat în Siria noile avioane de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57 în două rânduri.

Ministerul rus al Apărării a informat că, în luna februarie 2018, la Baza Aeriană Hmeimim din Siria au fost deplasate pentru testare două avioane de vânătoare de tip Su-57. Potrivit altor surse, în Siria ar fi fost trimise pentru teste patru aeronave de acest tip. Avioanele au staționat pe teritoriul sirian timp de două săptămâni.

A doua oară, aeronavele Su-57 au fost trimise în Siria în cursul anului 2019. Un anunț în acest sens a fost făcut la jumătatea lunii decembrie 2019 de către șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, în timpul unei întâlniri au atașații militari străini.

Până în prezent, în Federația Rusă au fost produse 10 prototipuri ale avionului Su-57, care au fost întrebuințate pentru teste. Aeronavele sunt dislocate pe aerodromul din Akhtubinsk din Regiunea Astrakhan, unde se află dislocat un Centru de teste al Ministerului rus al Apărării.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel