Știrile zilei: A fost Ziua Statului Major al Apărării; Forţele ruse de menţinere a păcii, cât pentru o invazie în Nagorno-Karabah; Elicopter FMO prăbușit în Egipt și Eurofighter pentru Germania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata română, sursă foto: MApN Facebook
Armata română, sursă foto: MApN Facebook

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 12 noiembrie.

1. Armata României sărbătoreşte, la 12 noiembrie, Ziua Statului Major al Apărării

Statul Major al Apărării este organismul superior de concepţie şi comandă al Armatei României, care îndeplineşte, potrivit legii, un rol esenţial în pregătirea armatei şi a naţiunii române pentru apărare.

 

2. Frontul din Karabah | Forţe ruse de menţinere a păcii, cât pentru o invazie militară

Rusia a început să desfăşoare,marţi, trupe în Nagorno-Karabah pentru a forma o forţă de menţinere a păcii în sprijinul rezoluţiei ce pune capăt luptelor asupra acestei regiunii disputate între Azerbaidjan şi Armenia.

 

3. Elicopter prăbuşit: Opt membri ai Forţei multinaţionale de observatori în Sinaiul egiptean, printre care 6 americani, au murit

Opt membri ai Forţei multinaţionale de observatori (FMO) în Sinaiul egiptean - şase americani, un francez şi un ceh - şi-au pierdut viaţa joi în urma prăbuşirii elicopterului în care se aflau, a confirmat FMO, însărcinată cu supravegherea respectării păcii în Israel şi Egipt.

 

4. Armata SUA va comanda 3.230 de vehicule blindate Oshkosh JLTV, începând cu anul 2021

Armata SUA intenționează să achiziționeze și să opereze, începând cu anul 2021, aproximativ 3.230 de vehicule tactice ușoare Oshkosh JLTV, pentru a înlocui Humvee-urile care urmează să fie scoase din dotarea forțelor armate.

 

5. SUA își vor întări prezența militară în Georgia, ca răspuns la acțiunile Rusiei în Karabah

Potrivit presei locale georgiene, Statele Unite intenționează să își consolideze prezența militară în Georgia, până la crearea unei baze militare permanente pe teritoriul acesteia, ca răspuns la întărirea poziției Rusiei în Caucazul de Sud. Acest lucru va fi discutat în timpul vizitei șefului Departamentului de Stat al SUA, Mike Pompeo, în Georgia. 

 

6. Noua pușcă modulară de asalt M19 calibrele 6,5 și 7,62 mm intră în dotarea armatei sârbe

Armata sârbă va încheia până la sfârșitul anului recepția lotului de puști modulare de asalt M19 calibre 6,5 și 7,62 mm. Se așteaptă ca marea majoritate a unităților militare să folosească calibrul 6,5 mm.

 

7. Germania, contract semnat cu Airbus pentru achiziţia a 38 de avioane Eurofighter

Germania a semnat un contract cu Airbus pentru achiziţia a 38 de noi avioane de luptă de tipul Eurofighter, a anunţat miercuri grupul aeronautic european, o decizie care vizează reînnoirea flotei sale învechite de avioane de vânătoare

 

8. Rusia continuă să-și doteze trupele cu sisteme de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf

Serviciul de presă al concernului aerocosmic Almaz-Antey a informat că, pe 11.11.2020, a livrat Ministerului rus al Apărării, în avans, ultimul complet de nivel regiment de rachete antiaeriene S-400 Triumf, din cadrul comenzii de stat pentru apărare pe anul 2020.

 

9. George Friedman, în presa din Ungaria: În Europa, pentru SUA, contează România și Polonia

Reputatul George Friedman, analist american, fondator Stratfor și preşedintele publicaţiei de securitate Geopolitical Futures, a vorbit despre alegerea lui Joe Biden și politica SUA în Europa sub noua administrație care se prefigurează la Casa Albă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel