Rusia continuă să-și doteze trupele cu sisteme de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al concernului aerocosmic Almaz-Antey a informat că, pe 11.11.2020, a livrat Ministerului rus al Apărării, în avans, ultimul complet de nivel regiment de rachete antiaeriene S-400 Triumf, din cadrul comenzii de stat pentru apărare pe anul 2020.

,,Obligațiile contractuale față de Ministerul rus al Apărării pentru anul 2020 în ceea ce privește livrările de sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumph au fost îndeplinite în totalitate și înainte de termen. În general, îndeplinirea timpurie de către noi a majorității obligațiilor prevăzute în comenzile de apărare de stat a devenit deja o bună tradiție”, a declarat directorul general al concernului Almaz - Antey, Yan Novikov.

Acesta a precizat că a fost predat către militari un nou complet de nivel regiment de rachete antiaeriene S-400.

“Conform rezultatelor tragerilor efectuate cu acestea, sistemele de rachete antiaeriene S-400 au funcționat fără probleme, iar testele de recepție au fost încheiate cu succes. Specialiștii concernului au supervizat acțiunile reprezentanților clientului de stat de la începutul tragerilor și până la finalizarea acestora”, au menționat reprezentanții Serviciului de presă al concernului Almaz-Antey.

Comentariul autorului: În mod tradițional, testele și predarea-primirea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf se desfășoară în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan.

Regimentul de rachete antiaeriene predat pe 11 noiembrie Ministerului rus al Apărării este al patrulea din acest an. Celelalte trei regimente au fost livrate în lunile martie, august și septembrie.

După cum au anunțat reprezentanții militari ruși, sistemele de rachete antiaeriene primite în anul 2020 sunt destinate pentru dotarea unor unități ale Forțelor Aerocosmice din Arctica și din Regiunea Militară Centru.

Potrivit surselor publice, la sfârșitul lunii septembrie 2020, Federația Rusă dispunea de 33 de regimente dotate cu sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf. În compunerea acestora se află între unul și patru divizioane de rachete de acest tip, în funcție de dislocare și misiune. În total, regimentele includ 69 de divizioane și, respectiv, 552 de instalații de lansare.

Sistemele de rachete antiaeriene S-400 Triumf întrebuințează mai multe tipuri de rachete. Cea mai modernă dintre acestea, racheta 40H6E, are o bătaie de aproximativ 400 de kilometri.

 

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel