Germania, contract semnat cu Airbus pentru achiziţia a 38 de avioane Eurofighter

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania a semnat un contract cu Airbus pentru achiziţia a 38 de noi avioane de luptă de tipul Eurofighter, a anunţat miercuri grupul aeronautic european, o decizie care vizează reînnoirea flotei sale învechite de avioane de vânătoare, relatează AFP.

Deputaţii din Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german, şi-au dat joi acordul pentru această achiziţie, a cărei livrare este prevăzută să aibă loc între 2025 şi 2030, acordându-i o alocare de aproape 5,5 miliarde de euro.

"Aceste 38 de aparate se numără printre cele prevăzute într-un plan mai amplu" prezentat în aprilie de guvern, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german, precizează Agerpres.

La momentul respectiv, ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat un plan global pentru forţele aeriene germane vizând achiziţionarea a 93 de avioane europene Eurofighter şi a 45 de avioane F / A-18 (30 de aeronave F / A-18F Super Hornet și 15 aeronave Growers EA-18G) pentru reînnoirea flotei sale de Tornado.


Această dorinţă a lui Kramp-Karrenbauer nu se va putea însă realiza integral înainte de "legislatura următoare", respectiv cel mai devreme la finalul lui 2021, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului său.

Această primă comandă confirmată de 38 de avioane Eurofighter, cunoscută şi sub numele de proiectul Quadriga, vizează livrarea a 30 de aparate monoloc şi a opt cu două locuri.

"Noul Eurofighter Tranche 4 este în prezent avionul de luptă de construcţie europeană cel mai modern, cu o durată de viaţă utilă care depăşeşte uşor 2060. Capacităţile sale tehnice vor permite integrarea sa completă în viitorul sistem aerian de luptă european FCAS", şi-a exprimat satisfacţia managerul Airbus Defence and Space, Dirk Hoke, într-un comunicat.

Lansat în 2003, Eurofighter Typhoon este construit de un consorţiu european format din grupul franco-germano-spaniol EADS, grupul britanic BAe Systems şi cel italian Alenia. Aparatul de zbor este în dotarea forţelor armate din Germania, Regatul Unit, Italia, Spania, Arabia Saudită şi sultanatul Oman.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel