Armata SUA va comanda 3.230 de vehicule blindate Oshkosh JLTV, începând cu anul 2021

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata SUA intenționează să achiziționeze și să opereze, începând cu anul 2021, aproximativ 3.230 de vehicule tactice ușoare Oshkosh JLTV, pentru a înlocui Humvee-urile care urmează să fie scoase din dotarea forțelor armate.

Agile Combat Support lucrează în prezent cu Departamentul Amatei (Department of the Army) – o divizie a Departamentului Apărării al Statelor Unite (United States Department of Defense, prescurtat DoD) – la programul JLTV (2005–2015) care presupune înlocuirea Humvee-urilor, aflate în prezent în dotrarea Forţelor Armate ale SUA, cu cateva zeci de mii de vehicule tactice, produse de compania Oshkosh Corporation. La începutul anului 2019, se vehicula informaţia că Armata SUA vrea să achiziţioneze, până în 2030, puţin peste 50.000 de vehicule blindate Oshkosh JLTV.

Dezvoltat de Armat SUA, pe baza experienței şi cunoştinţelor dobândite în timpul misiunilor din Irak și Afganistan, programul JLTV este considerat un upgrade major care poate fi adus forţelor militare americane, în materie de tehnică militară.

Cu alte cuvinte, în misiunile din Irak și Afganistan, militarii americani au reuşit să strângă suficiente informaţii despre cum s-au comportat pe teren, în timpul misiunilor, celebrele vehicule tactice Humvee, cunoscute şi ca HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle). 

Citeşte şi: MApN va cumpăra, din SUA, vehicule blindate Oshkosh JLTV pentru Forțele Speciale

Programul de cercetare pentru JLTV al Armatei SUA a început în anul 2005, aprobat oficial în 2006, şi finalizat în 2015 – anul în care compania Oshkosh Corporation a fost selectată să producă o nouă generaţie de vehicule tactice pentru militarii americani şi nu numai. Este de așteaptat ca familia de vehicule JLTV să asigure un grad de protecție mult mai ridicat militarilor, să facă faţă noilor şi viitoarelor tipuri de ameninţări de câmpul de luptă şi să aibă o un grad de mobilitate mult mai ridicat. În prezent, militarii americani operează câteva sute JLTV, sub diferite configuraţii.

Air Force Life Cycle Management Center (AFLCMC) care lucrează la programul JLTV, a citit, într-un comunicat publicat recent, un oficial american care supraveghează desfăşurarea acestui program şi care susţinut că Armata SUA va comandă, începând cu 2021, 3.230 de vehicule tactice ușoare Oshkosh.

Potrivit sursei citate, vehicule tactice JLTV sunt mult mai bune decât Humvee, deoarece oferă mai multă mobilitate, confort şi sunt mult mai tehnologizate. Deasemenea, vehiculul blindat Oshkosh JLTV este disponibil în patru configuraţii: General Purpose (GP); Heavy Guns Carrier (HGC); Utility (UTL); Close Combat Weapons Carrier (CCWC).

Noile vehicule vor începe să iasă de pe linia de producție în ianuarie 2021. De acolo vor fi trimise la Naval Information Warfare Center pentru instalarea de echipamente specifice. Cu condiția să nu existe întârzieri în ceea ce privește echipamentul, vehiculele vor fi apoi trimise către unitățile Forțelor Aeriene începând cu luna septembrie 2021.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel