Spania primește primele vehicule de luptă VCR Dragon 8X8 - o variantă spaniolă a Mowag Piranha V (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania spaniolă de apărare Tess Defense va livra marți, 20 decembrie, primele șapte vehicule de luptă Dragon 8×8 către Forţele Armate Spaniole, ca parte a programului militar de înzestrare ''Fuerza 35'', derulat de Ministerul spanilor al Apărării. Prima fază a programului ''Fuerza 35'' presupune livrarea a 348 de vehicule de luptă VCR Dragon 8X8 în următorii cinci ani.

 

Compania spaniolă de apărare Tess Defense, care gestionează programul de furnizare a vehiculelor blindate Dragon 8x8 pentru Forţele Armate Spaniole, va furniza primul lot de vehicule blindate într-o versiune care dispune de protecție sporită împotriva minelor antitanc.

După livrare, vehiculele blindate vor ajunge în regiunea Almeria într-o unitate militară a armatei spaniole care va testa un noul vehicul blindat VCR (Vehicle de Combate sobre Ruedas) Dragon 8X8.

Ministerul spaniol al Apărării a semnat în august 2020 un contract în valoare de peste 2 miliarde de euro pentru furnizarea a 348 de vehicule de luptă VCR Dragon 8X8.

Conform calendarului de livrare, primul lot de vehicule blindate ar trebui să ajungă la armata spaniolă până la sfârşitul anului 2022. Este vorba de șapte vehicule VCR Dragon 8X8.

Anul viitor, Forţele Armate Spaniole ar trebui să primească încă 34 de vehicule de luptă Dragon 8X8, iar în tot acest timp, compania producătoare intenţionează să accelereze procesul de producţie și să mărească volumul livrărilor la 50-80 de unități anual, în funcție de configurație.

Programul a finalizat faza de proiectare în luna iulie a acestui an, după finalizarea cu succes a testelor vehiculelor blindate în versiunea Infantry Combat Vehicle.

Tess Defense și Ministerul spaniol al Apărării au finalizat anul trecut selectarea unui modul de luptă avansat cu un tun 30 mm pentru noul vehicule de luptă Dragon 8×8. Este vorba despre turela telecomandată Guardian 30 de la compania spaniolă Escribano Mechanical & Engineering. Programul prevede că, inițial, 219 vehicule (toate unitățile în versiunea IFV) vor fi echipate cu această turelă.

Vehiculul blindat Dragon 8×8 va sta la baza viitoarei flote de vehicule blindate din cadrul programului militar de înzestrare ''Fuerza 35'' - care urmăreşte să înlocuiască treptat vehiculele blindate pe șenile M113 și vehiculele blindate pe roți Pegaso VEC-M1, care au servit mai mult de 40 de ani în armata spaniolă și care nu mai îndeplinesc standardele actuale în ceea ce privește tehnologia și nivelul de protecție.

 

În total, Spania este interesată să cumpere până la 1.000 de transportoare blindate de tip Piranha V

 

VCR Dragon 8X8 este o variantă locală a Mowag Piranha V. Vehiculul de luptă pentru infanterie Piranha V (IFV) este o variantă a celei de-a cincea generații de vehicule blindate din familia Mowag Piranha și a fost concepută de General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH. Primele 348 de vehiculele vor fi fabricate în diferite configurații.

Vehiculul este proiectat într-o configurație 8x8 și este echipat cu o suspensie pneumatică modernă. Datorită motorului diesel DC 13 de 620 de cai putere de la Scania, vehiculul de 33 de tone poate atinge o viteză maximă de 100 km/h pe autostradă.

Vehiculul blindat Dragon este disponibil într-o versiune cu un modul de luptă cu mitralieră și cu un tun automat de 30 mm și rachete antitanc. Protecţia balistica face ca vehiculul blindat Dragon să fie rezistent împotriva gloanțelor de 14,5 mm și a fragmentelor de obuze de 155 mm la o distanță de 25 de metri.

Vehiculul este, de asemenea, protejat împotriva detonării a 10 kg de TNT sub roți, ceea ce corespunde nivelului 4 a standardului NATO STANAG 4569. Iar cu blindajul suplimentar aplicat în partea din față și pe părţile laterale, vehiculul blindat Dragon ar trebui să reziste la focul unui tun automat de 25 mm.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel