Serbia a efectuat un nou test cu sistemul modular de rachete Oganj (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul modular de rachete "Oganj" cu cabină blindată LRSVM M18
Sistemul modular de rachete "Oganj" cu cabină blindată LRSVM M18

Versiunea modernizată a lansatorului multiplu de rachete Oganj al Forțelor Armate Sârbe a încheiat, săptămâna trecută, ultima etapă de testare planificată. 

În cadrul aceluiaşi eveniment, la care a participat şi ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, a fost efectuat un nou test şi cu sistemul modular "Oganj" cu cabină blindată LRSVM M18, potrivit unui comunicat al ministerului sârb al Apărării

Așa cum a subliniat ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, versiunea modernizată a lansatorului multiplu de rachete Oganj a fost digitalizat și dispune de un sistem de navigație inerţial (INS) și sisteme de comunicare îmbunătățite. 

Citeşte şi: Serbia a prezentat un nou vehicul blindat M-20 6×6

Versiunea modernizată a lansatorului de rachete, odată ce este în poziție de tragere, are nevoie acum de doar trei minute pentru a lansa toate rachetele, comparativ cu 26 de minute cât îi lua vechii versiuni. Proiectul de modernizare a fost finalizat anul trecut, cu sprijinul mai multor antreprenori sârbi din industria de apărare. Versiunea modernizată a Oganj va trage cu rachete M-18 – proiectate şi dezvoltate de Krušik Holding Corporation.

Pe lângă prezentarea îmbunătăţirilor aduse vechiului lansatorului multiplu de rachete Oganj, ministerul sârb al Apărării a efectuat un nou test, sub atentă monitorizare a ministrului Aleksandar Vulin, cu sistemul modular de rachete "Oganj" cu cabină blindată LRSVM M18.

Citeşte şi: Serbia a prezentat noua versiune modernizată a tancului principal de luptă M-84 (Video)

Sistemul modular "Oganj" este o armă cu totul nouă, fiind capabil să tragă cu mai multe tipuri de rachete ghidate. Sistemul dispune de două timpuri de rachete care au raza de acţiune cuprinsă între 40-50 km.

În prezent, pe sistemul modular "Oganj" a fost instalat ALAS – un sistem de rachete ghidat cu rază medie de acţiune. Sistemul de rachete ALAS a fost dezvoltat în principal pentru a distruge tancuri, vehiculelor blindate, fortificațiilor, posturilor de comandă şi elicoptere.

Potrivit ministrului adjunct al Apărării, Nenad Miloradovic, sistemul modular "Oganj" va dispune în viitorul apropiat de rachete „Košava 1” și „Košava 2 ″, care vor mări raza de acţiune a sistemului la peste 50 de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel