Şantajul şi etajul

H. D. Hartmann |
Data publicării:
Joe Biden
EXCLUSIV
Joe Biden

Importantul ziar american “The Hill” publică o analiză incredibilă a unei declarații făcute de curând, de către fostul Vice Președinte al SUA Joe Biden. Biden, pentru a dovedi cât de dur este el împotriva corupției, povestește cum l-a șantajat la propriu pe președintele Ucrainei, Poroshenko, pentru a obține concedierea procurorului general ucrainean din acea perioadă, Viktor Shokin.

“I-am spus: "Nu obțineți miliardul"... M-am uitat la ei și am spus: "Plec în șase ore. Dacă procurorul nu este concediat, nu primești banii ", a reamintit Biden spunând lui Poroșenko. Ei bine, acel fiu de c..ă a fost concediat. Și au pus pe loc pe cineva care era solid în acel moment ", a spus Biden Consiliului pentru Relații Externe (celebrul CFR), insistând că președintele Obama a fost și el de acord cu amenințarea.”

Este vorba de un moment crucial pentru stabilitatea financiară a guvernului de la Kiev. Fără acel împrumut de 1 miliard de dolari garantat de către administrația lui Obama, Ucraina s-ar fi trezit în faliment. Pus în fața unui astfel de șantaj direct, Poroshenko nu a avut altă soluție decât să îl dea afară pe procurorul general din acel moment.

Povestea ar fi rămas necunoscută (deși pentru inițiați era celebră, deoarece Biden nu știe să își țină gura, fiind unul dintre lăudăroșii nocivi ai lumii care se laudă cu isprăvile lor la un pahar de alcool), dacă nu ar fi vorbit la evenimentul organizat de Council for Foreign Affairs. Ca să se laude cât de dur este el cu corupții din lume, Baiden a povestit minunea de șantaj oficial la adresa unui stat suveran. Vice Președintele a uitat să povestească un mic amănunt. Și anume că amenințarea și șantajul veneau ca urmare a unei anchete deschise de către procurorul general Shokin împotriva unei companii din domeniul gazului natural, care îl avea ca membru al consiliului director pe fiului lui Biden, Hunter Biden. Acel procuror general ceruse audierea tuturor membrilor consiliului, inclusiv al celebrului fiu. Iar tăticul a reacționat imediat, cerând imediata demitere a procurorului. Ca în orice film cu mafioți, șantajul și etajul puterii lui Biden în lume se baza pe corupția exportată la nivel de politică de stat din chiar birourile dela Casa Albă.

Numit de către președintele Obama că singur negociator american pe relația cu Ucraina, după evenimentele organizate în Maidan pentru a obține dezmembrarea politico-teritorială a Kievului, Biden și-a luat în serios rolul său. Iar primul său act politic a fost să împartă dreptatea prin șantaj. Compania Burishma Holdings, care îl angajase pe Hunter Biden, plătea mai mult de 160 000 de dolari pe lună pentru vagi servicii de lobby ale acestuia. Exact în perioada în care Biden tatăl răspundea de Ucraina, fiul era plătit regește de o firmă ucraineană acuzată de acte de corupție. Cum nu se făcea ca fiul să fie anchetat, mai ales că se apropiau alegerile prezidențiale și dădea rău pentru Hillary Clinton, Biden a intrat cu cizmele sale murdare în politica internă a unui stat suveran (grav rănit de imixtiunile deja executate de altă amazoană a luptei anticorupţie și anume Victoria Nuland), cerând și obținând demiterea unui procuror care își făcea legal treaba. Protejarea fiului era mai presus de respectarea ortodoxiei democrației care prevede imposibilitatea unui Vicepreşedinte SUA să intervină într-o anchetă penală. Uite că pentru el s-a putut, iar Shokin a fost dat afară la numai ore de la șantajul recunoscut tocmai la un pahar de alcool de către american.

Un alt element al poveștii Biden este că ambasadă SUA din Kiev construise o întreagă poveste mincinoasă despre acest procuror general, luni de zile mințind despre activitatea acestuia și acuzându-l că este agent rus. Pentru că refuzase să închidă dosarul care îl implică pe Hunter Biden, ambasada SUA din Kiev devenise cel mai acerb dușman, inventând minciună după minciună și punând o presiune extraordinară asupra statului ucrainean pentru a obține demiterea acestuia. Ambasada devenise atât de agresivă încât până și aliații săi occidentali europeni au luat distanță față de practicile corupte ale acesteia. Numai Marea Britanie a rămas pe poziție, facilitând practic șantajul lui Biden la adresa unei națiuni suverane.

Vă invit să citiți articolul din The Hill și să înțelegeți mecanismele odioase ale corupției din timpul administrației Obama. Aceste mecanisme ale minciunii, aceste procedee de hărțuire, aceste metode de promovare a corupției morale, ideologice și politice sunt identice cu fenomenul pe care România l-a cunoscut în ultimii 15 ani. Ca și în România, corupția din Ucraina nu a fost învinsă, din contră, s-a adăugat și corupția internațională, ducând la un absurd complex de minciună, fals și ilegalitate. Pentru Biden și familia lui principiul independenței justiției nu a existat. Prezervarea intereselor lor corupte a fost singura politică. Iar în Maidan, oameni nevinovați mureau. O țară a fost distrusă economic și teritorial, iar echilibrul regional a fost complet deconstruit. De acolo de unde trebuia să vină cu adevărat dreptatea, a venit corupția și șantajul. Șantajul lui Biden fost doar vârful ghețarului corupției exportate prin mișelie de către marii luptători pentru democrație, plătiți din gros de către ambasadele privatizate ale SUA din lume. Aviz amatorilor!

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel