Saber Guardian 2019, oportunitate pentru militarii români

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Cei aproximativ 7.600 de militari români care participă, începând de luni timp de trei săptămâni, la Exerciţiul Multinaţional Saber Guardian 2019 (SG19) care se desfăşoară în mai multe locaţii din ţară, precum Cincu, Babadag, Smârdan, Capu Midia, Boboc, Borduşani, alături de militari din alte 14 state, văd o oportunitate extraordinară în a lucra alături de colegii lor din statele membre NATO. 

Prezent la ceremoniile de deschidere a Saber Guardian 2019 de la Cincu, locotenent colonel Gelu Perju, comandantul Batalionului 81 Larom din cadrul Brigăzii 8 Larom, a arătat că militarii români au ocazia să îşi testeze tehnicile, tacticile şi procedurile într-un mediu multinaţional. 

"Pentru Batalionul 81 este oportunitate participarea la acest exerciţiu multinaţional pentru că este un moment în care putem să ne testăm tehnicile, tacticile şi procedurile în mediu multinaţional. Împreună cu Batalionul 81 am mai participat la exerciţii multinaţionale, ultimul a fost la Baza Militară Grafenwoehr (Germania) unde ne-am instruit alături de 2.500 de militari din ţările partenere NATO. Pentru un militar cred că este locul în care ar trebui să îşi testeze nivelul de instruire, mai mult acum decât în cazărmi, unde facem instrucţia de obicei, acum avem şansa şi posibilitatea să o facem în teren unde ne poate oferi mult multe oportunităţi de instruire", a declarat locotenent colonel Gelu Perju. 

Pentru caporal clasa a III-a Gogiu Fănel, din Batalionul 83 Larom, Exerciţiul Multinaţional Saber Guardian 2019 este prima participare la un exerciţiu care implică mai multe naţiuni şi crede că această nouă experienţă îi va prinde bine în cariera militară aleasă. 


"Sunt servant I la aruncătorul de lansare. Este un exerciţiu de foarte mare amploare, este primul exerciţiu de o asemenea anvergură la care particip. Rolul meu este să execut cheia la instalaţia de lansare (...) Este pentru prima oară când fac parte dintr-un astfel de exerciţiu cu militari din alte ţări, este o experienţă nouă şi plăcută", a spus caporal clasa a III-a Gogiu Fănel. 

13.500 de militari participanţi



Exerciţiul Multinaţional Saber Guardian 2019, care va implica în final 13.500 de militari români şi străini din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, Ucraina, SUA şi Italia a beneficiat, luni, de o deschidere cu desfăşurare mare de foţe, la Poligonul Centrului Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, la care au luat parte circa 2.000 de militari, însoţiţi de tehnică de luptă şi avioane de vânătoare. 

Din cei aproximativ 13.500 de militari din 15 ţări aliate şi partenere - Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, SUA şi Italia - în jur de 7.600 vor reprezenta Armata României. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel