Rusia, tot mai dependentă de Iran. Armata rusă va primi și drone Arash 2, prezentate de iranieni ca „arme unice ce pot lovi Israelul”

Ionel Copcea |
Data publicării:
Drone iraniene Arash-2
Drone iraniene Arash-2

Serviciul de informații militare din Ucraina a anunțat, pe 02.11.2022, că Iranul intenționează să trimită peste 200 de drone de luptă în Rusia, inclusiv de tip Arash-2, care, potrivit armatei iraniene, este drona de atac cu cea mai mare rază de acțiune din lume.

Informația a fost prezentată și de agenția de știri din Slovacia, TASR, care a preluat-o de pe portalul canalului american de televiziune CNN. 

După cum a informat Serviciul de informații militare, care aparține Ministerului Apărării din Ucraina, Iranul intenționează ca, la începutul lunii noiembrie, să furnizeze Rusiei peste 200 de drone de atac de tip Shahed-136, Mohajir-6 și Arash-2. 

Reprezentanții Serviciul de informații militare au scris pe canalul de Telegram al acestuia că dronele vor fi livrate prin Marea Caspică în portul Astrakhan din sudul părții europene a Rusiei. Acestea vor fi transportate pe teritoriul rus demontate, urmând să fie asamblate, revopsite și inscripționate cu marcaje rusești.

Serviciul secret ucrainean nu a specificat sursa informațiilor furnizate, iar CNN nu a putut verifica în mod independent detalii despre acestea. Însă, informațiile coincid cu datele deținute de o țară occidentală, al cărui nume nu a fost precizat, dar care monitorizează îndeaproape programul de dezvoltare a armelor iraniene. Potrivit acestora,

Teheranul pregătește un transport mare de drone și rachete balistice către Rusia.

 

Cât de periculoase ar fi dronele iraniene Arash 2 pentru Ucraina?

 

Întrebuințarea dronelor de atac Arash-2 de către Rusia în Ucraina va crea noi dificultăți pentru apărarea antiaeriană ucraineană.

Forțele Armate ale Ucrainei susțin că, începând din 13 septembrie, su doborât peste 300 de drone de atac, dar, alte câteva zeci și-au atins țintele și au distrus elemente vitale ale infrastructurii energetice.

Potrivit CNN, întrebuințarea dronelor Arash-2 poate determina o mare schimbare a cursului războiului din Ucraina.

Acestea pot transporta de până la cinci ori mai mulți explozivi decât dronele Shahed. Propulsia dronelor Arash-2 este cu reacție, ceea ce înseamnă că acestea sunt mai rapide și vor fi mai greu de doborât. În același timp, au și o rază de acțiune mai mare.

Cu toate acestea, din fotografiile prezentate de presa de stat din Iran cu dronele Arash-2 se poate vedea în mod clar că acestea au o elice în partea din spate, ceea ce pune sub semnul întrebării propulsia cu reacție.

CITEȘTE ȘI: Iranul se laudă cu noile sale drone „unice” Arash 2 cu rază de 2.000 km care pot lovi orașele israeliene Tel Aviv și Haifa

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel