Iranul se laudă cu noile sale drone „unice” Arash 2 cu rază de 2.000 km care pot lovi orașele israeliene Tel Aviv și Haifa

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Dronă iraniană Arash 2, despre care Teheranul spune că poate lovi Tel Avivul
Dronă iraniană Arash 2, despre care Teheranul spune că poate lovi Tel Avivul

Pe 12 septembrie, comandantul Forței Terestre a Armatei Iranului, generalul de brigadă Kiomars Haidari, a declarat că țara sa deține drone strategice, indicând includerea unui nou tip de UAV-uri în arsenalul forțele sale, concepute special pentru a lovi Tel Aviv-ul și Haifa. 

La televiziunea iraniană, Heidari a evidențiat capacitatea industriei țării de a produce drone de tipul "Arash 2", despre care a ținut să precizeze că au “capacități unice, cum ar fi posibilitatea de a identifica și urmări ținta înainte de a o lovi, fiind dedicate eliminării entității sioniste care ucide copii".

Oficialul iranian a confirmat că forțele terestre dețin drone cu o rază mare de acțiune, de până la 2.000 km.

De asemenea, Haidari a explicat că Corpul de Elicoptere al Forțelor Terestre deține o rachetă "Shafak", cu o rază de acțiune de la 12 la 20 km. "Raza rachetei Shafak a crescut de 9,5 ori față de versiunea americană Tow, este echipată cu un sistem optic excelent și deține o capacitate care îi permite pilotului să o lanseze și să părăsească imediat teatrul de operații".

 

Iranul amenință că „va pune la pământ Tel Avivul și Haifa”

 

Haidari amenințase anterior că "va pune la pământ Tel Avivul și Haifa în cazul oricărei greșeli a inamicului" și a menționat la vremea respectivă că raza de acțiune a dronelor și rachetelor operaționale ale forței terestre ale armatei a crescut.

În luna mai, armata iraniană a anunțat inaugurarea unei baze subterane, în vestul țării, în regiunea Kermanshah, pentru fabricarea de drone.

Dezvăluirea a venit la momentul respectiv odată cu revenirea limbajului de amenințare și intimidare între Teheran și Tel Aviv, determinată de manevrele israeliene în care au fost simulate lovituri asupra instalațiilor nucleare iraniene, de eșecul negocierilor nucleare de la Viena și de asasinate și "sabotaje" în interiorul Iranului atribuite Israelului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel