Rusia invită din nou India la dezvoltarea comună a unui avion de generația a V-a. Achiziția Su-57 ar fi un 'semnal pozitiv'

Tudor Curtifan / 04 feb 2020 / 17:11

Rusia a transmis Indiei că e gata să dezvolte împreună un nou avion de luptă de generația a cincea.

Prin vocea lui Denis Manturov, ministrul Industriei și Comerțului din cadrul Federației Ruse, Moscova a transmis că e pregătită să reia dezvoltarea un avion de generația a cincea împreună cu India, informează RIA Novosti. Manturov pare să condiționeze însă proiectul, el declarând pentru sursa citată că un semnal pozitiv pentru intensificarea acestui proiect ar fi o viitoare achiziție a avioanelor Su-57 de către India.

„Suntem pregătiți să continuăm negocierile pentru un nou avion de luptă de generația a cincea”, a transmis Manturov. Acesta a amintit în ceea ce privește Su-57 că Ministerul Apărării din Rusia a efectuat o comandă pentru 76 de aparate, lucru pe care îl consideră „un semnal pozitiv pentru partenerii noștri indieni”.

Totodată, Dimitri Șugaev, directorul Serviciului Federal pentru Colaborare Tehnico-Militară al Federației Ruse, a precizat într-un interviu acordat tot agenției RIA că proiectul FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft) prin care Rusia și India ar fi trebuit să dezvolte o aeronavă de generația a cincea este înghețat, dar există posibilitatea ca cele două părți să reia dialogul.

India s-a retras din programul FGFA în 2018. Pe lângă faptul că performanțele Su-57 sunt departe de ce au prezentat rușii inițial, partea indiană și-a manifestat nemulțumirea cu privire la costurile programului FGFA și a faptului că rușii au dat înapoi în ceea ce privește transferul de tehnologie.

Indiferent dacă programul dezvoltării unui avion comun de generația a cincea va fi reluat sau nu, India rămâne un partener important al industirie de apărare rusești.

CITEȘTE ȘI: Rusia promite Indiei: Livrarea celor cinci sisteme de apărare aeriană S-400 se va face la timp

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy