Rusia promite Indiei: Livrarea celor cinci sisteme de apărare aeriană S-400 se va face la timp

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia va livra cele cinci sisteme de apărare aeriană S-400, comandate de India în cadrul unui acord de 5,4 miliarde de dolari până în 2025, iar cele două părți au elaborat un mecanism special pentru a evita atragerea de sancțiuni din partea SUA, au declarat, vineri, doi diplomați ruși, potrivit Hindustan Times și Indiapost.com

În cadrul unui conferinte de presa tinuta la ambasada Rusiei din New Delhi, ambasadorul rus Nikolay Kudashev și Roman Babushkin, șeful adjunct al misiunii diplomatice au declarat că producția sistemelor S-400 pentru India a început.

,,Ne așteptăm ca livrările să fie finalizate până în 2025", a spus Roman Babushkin.

Forțele armate din India vor primi în curând primul lot de 5.000 de puști de asalt Kalashnikov făcute în India, iar cele două părți sunt aproape de a semna un contract pentru 200 de elicoptere Kamov Ka-226, în cadrul cărora 60 vor fi furnizate de Rusia și restul fabricate în India, a adăugat Babushkin.

Conform ziarului Hindustan Times, India a efectuat anul trecut prima plată în avans in valoare de 850 de milioane de dolari, adică aproximativ 15% din suma totală. Aceasta a fost realizată în septembrie, deși cele două părți au elaborat un mecanism special pentru a evita atragerea de sancțiuni din partea legii CAATSA (Counter America's Adversaries Through Sanctions Act), care impune sancţiuni economice împotriva oricărei entităţi sau ţări care încheie contracte pentru achiziţia de armament cu companiile ruse.

Un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA a declarat, pe 8 ianuarie, că India nu va primi o derogare generală pentru acordul S-400 semnat în 2018. În conformitate cu CAATSA, țările care efectuează achiziții în valoare de peste 15 milioane de dolari de la firma de apărare de stat din Rusia ar putea fi supuse unor sancţiuni economice, deși președintele SUA are posibilitatea de a excepta unele ţări de la sancţiuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel