Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Populară Democrată Laos, în special în sfera militară, potrivit ArmyRecognition.

Serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării a precizat că, înainte de a 71-a aniversare a formării Forţelor Armate ale Poporului Lao (LPAF), Rusia a livrat un lot de tancuri și vehicule blindate armatei. De asemenea, Rusia a predat un aeroport modernizat.

Potrivit comunicatului, în perioada 20-21 ianuarie, o delegație a Ministerului rus al Apărării a luat parte la evenimentele care comemorează a 71-a aniversare a formării Forțelor Armate ale Poporului Laos.

Cu ocazia acestei aniversări, militarii ruși au livrat Ministerului Apărării din Laos un alt lot de tancuri T-72B1 „Vulturul Alb", un lot de vehicule blindate BRDM-2M și, de asemenea, au predat Aerodromul Hai Hin, modernizat de specialiști ruși, situat în provincia Xiangkhouang, ca parte a coperarii tehnico-militară dintre Rusia şi Laos, precizează Uawire.org.

Laos încearcă să-și dezvolte legăturile economice, militare și politice cu Rusia, concentrându-se în principal pe achiziţia de armament rusesc. În ciuda situației economice dificile cu care țara se confruntă, guvernul din Laos a cumpărat din Rusia aeronave avansate de antrenament Yak-130 și tancuri T-72B1 ''Vultur Alb''.

Forțele armate din Laos au avut anterior tancuri PT-76 și T-34-85 și alte echipamente militare produse în Uniunea Sovietică. În decembrie, Rusia și Laos au realizat primul lor exercițiu militar comun - „Laros-2019".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel