Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1

S.I. Catalin / 23 ian 2020 / 18:34

Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Populară Democrată Laos, în special în sfera militară, potrivit ArmyRecognition.

Serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării a precizat că, înainte de a 71-a aniversare a formării Forţelor Armate ale Poporului Lao (LPAF), Rusia a livrat un lot de tancuri și vehicule blindate armatei. De asemenea, Rusia a predat un aeroport modernizat.

Potrivit comunicatului, în perioada 20-21 ianuarie, o delegație a Ministerului rus al Apărării a luat parte la evenimentele care comemorează a 71-a aniversare a formării Forțelor Armate ale Poporului Laos.

Cu ocazia acestei aniversări, militarii ruși au livrat Ministerului Apărării din Laos un alt lot de tancuri T-72B1 „Vulturul Alb", un lot de vehicule blindate BRDM-2M și, de asemenea, au predat Aerodromul Hai Hin, modernizat de specialiști ruși, situat în provincia Xiangkhouang, ca parte a coperarii tehnico-militară dintre Rusia şi Laos, precizează Uawire.org.

Laos încearcă să-și dezvolte legăturile economice, militare și politice cu Rusia, concentrându-se în principal pe achiziţia de armament rusesc. În ciuda situației economice dificile cu care țara se confruntă, guvernul din Laos a cumpărat din Rusia aeronave avansate de antrenament Yak-130 și tancuri T-72B1 ''Vultur Alb''.

Forțele armate din Laos au avut anterior tancuri PT-76 și T-34-85 și alte echipamente militare produse în Uniunea Sovietică. În decembrie, Rusia și Laos au realizat primul lor exercițiu militar comun - „Laros-2019".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy