Rusia construiește prima corvetă echipată integral cu tehnologie stealth

Cătălin Costea / 09 iun 2021 / 20:59

Potrivit informațiilor publicate pe 8 iunie de către agenția rusă de știri RIA, Federația Rusă construiește prima navă de luptă complet echipată cu tehnologie stealth. 

Este vorba despre corveta “Mercury”, Proiect 20386, a cărei cocă a fost deja construită și care este planificat să fie livrată Forțelor Navale ruse anul viitor, a informat RIA citând două surse neprecizate din industria rusă de construcții navale.

Nava de luptă va fi echipată cu rachete de croazieră, rachete antiaeriene și sisteme de artilerie, precum și cu sisteme care îi vor permite căutarea, descoperirea și distrugerea submarinelor, situându-se astfel în clasa corvetelor rusești, a mai precizat RIA.

În ceea ce privește tehnologia stealth, corveta “Mercury” va fi prevăzută cu un strat de absorbție a radiațiilor electromagnetice specifice sistemelor radar, va avea o formă specială pentru a minimiza reflexiile de pe suprafața sa și va beneficia de utilizarea intensivă a materialelor compozite.

Nu este pentru prima dată când Rusia utilizează tehnologie stealth pentru navele sale, în special stratul de absorbție a emisiilor radar, însă, așa cum precizează și RIA, aceste nave nu au avut tehnologia stealth completă, care să le permită să reducă amprenta radar a navei de peste 100 m lungime la cea a unei bărci de dimensiuni reduse.

Comentariul autorului: În urmă cu două săptămâni, cotidianul rus Izvestia a informat, citând de asemenea surse din mediul militar, că până la sfârșitul anului 2021 va fi încheiată testarea corvetei “Retivy” de concepție nouă, Proiect 20380, care va fi introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Corveta Proiect 20386 reprezintă o versiuni a Proiectului 20380 și se estimează că, în următorii 30-40 de ani, împreună cu corveta Proiect 20385 vor deveni baza înzestrării Forțelor Navale ale Federației Ruse pentru zona maritimă apropiată.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy