România are ca obiectiv producerea integrală a Piranha V. Încă 26 de blindate vor ajunge în dotarea Armatei române până la finalul anului

Trageri reale realizate de Armata română, cu blindate Piranha 5, sursă foto: MApN
Trageri reale realizate de Armata română, cu blindate Piranha 5, sursă foto: MApN

România are ca obiectiv producerea integrală a transportoarelor Piranha V, la Uzina Mecanică București, potrivit unui anunț făcut de ministrul Economiei, Florin Spătaru, care a precizat totodată că până la finalul acestui an Armata noastră va avea în dotare încă 26 de transportoare blindate moderne Piranha V.

În cadrul unui interviu acordat Televiziunii Române, ministrul Florin Spătaru a lăudat programul de succes Piranha V, privind construcția de transportoare la Uzina Mecanică București, în parteneriat cu gigantul General Dynamics.

„Un proiect care demonstrează că industria de apărare din România face paşi reali într-o economie competitivă”, precizează ministrul pe Facebook, după interviul acordat.

Cei de la TVR precizează în reportaj că după ce primul lot a fost produs în Elveția și livrat României, în această fază specialiștii români primesc doar structura metalică a mașinii de luptă, urmând ca în viitorul apropiat și aceasta să fie făcută la UzinA Mecanică București.

Uzina Mecanică Bucureşti a livrat deja 64 de transportoare, urmând ca pânâ la sfârșitul anului să fie gata alte 26, ce vor ajunge în bazele militare ale MApN, precizează ministrul Spătaru, care a adăugat că personalul va fi suplimentat cu încă 100 de persoane pentru producerea în țară a blindatelor.

Proiectul continuă cu al doilea contract care prevede construcția a încă 133 de transportoare care au fost solicitate în acceaşi comandă.Pentru acest joint-venture, UMB se pregăteşte să suplimenteze personalul cu încă 100 de persoane

Amintim că România și General Dynamic au semnat un contract pentru un număr de 227 de transportoare blindate Piranha V pe înzestrarea Armatei române, contract ce se ridică la o valoare de peste 900 de milioane de euro.

 

Ministrul Spătaru confirmă DefenseRomania: State aliate din regiune sunt interesate de blindate Piranha V produse în țara noastră

 

2. Piranha V,... (piranha_v_piranha_5_romania_17525500.jpg)

Piranha V, sursă foto: MApN

În cadrul interviului acordat TVR, ministrul Spătaru și-a arătat dorința ca producătorul american și Uzina Mecanică București să reușească să vândă Piranha V și în alte state.

Potrivit reportajului, trei state din regiune ar fi interesate de blindatele produse în țara noastră.

Amintim că DefenseRomania a scris pe larg despre acest lucru, anunțând în premieră că Slovacia a fost la un pas de Piranha V produse în România, dar licitația a fost pierdută.

În prezent se poartă discuții cu partea bulgară care e și ea interesată de Piranha V. Așa cum publicația noastră a anunțat pe surse, în această săptămână la nivel ministerial o delegație a Bulgariei se află în România.

În ceea ce privește programul României, blindatele Piranha V vor fi construite în România în baza unui acord de tip joint-venture între Uzina Mecanică București (UMB) și gigantul american General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania), semnat la mijlocul lunii martie în prezența premierul Nicolae Ciucă şi ministrului Economiei, Florin Spătaru, alături desigur de reprezentanții celor două companii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel