Blindate slovace Piranha V, made în Romania? Slovacia a cerut informații despre Piranha V, într-un contract gigant

Trageri reale realizate de Armata română, cu blindate Piranha 5, sursă foto: MApN
EXCLUSIV
Trageri reale realizate de Armata română, cu blindate Piranha 5, sursă foto: MApN

Slovacia urmează să demareze un program amplu de înzestrare cu transportoare blindate. Iar pe lista scurtă a Slovaciei se regăsesc și transportoarele Piranha V. În acest sens DefenseRomania deține informații cu privire la faptul că au existat discuții privind Piranha V, iar în cazul în care Bratislava ar alege acest trasportor ele ar urma să fie produse în țara noastră.

Slovacia tatonează de mai mult timp acest contract, întâmpinând în trecut unele dificultăți. Se pare că în prezent Bratislava a demarat demersurile cu privire la înzestrarea cu transportoare blindate.

Și, potrivit informațiilor obținute de sursele DefenseRomania din industria de apărare, Slovacia a cerut un RFI (request for information) către General Dynamics cu privire la Piranha V. Foarte important de precizat că, în cazul în care Bratislava va alege Piranha V, acestea vor fi produse în România.

Piranha V e soluția aleasă și de România în contractul de transportoare blindate pentru înzestrarea Armatei României. Ele vor fi construite în România în baza unui acord de tip joint-venture între Uzina Mecanică București (UMB) și gigantul american General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania).

 

Pe lângă Piranha V, Slovacia s-a mai interesat și de Patria și Pandur

 

2. Piranha V,... (piranha_v_romania_45567600.jpg)

Piranha V, foto: Nicolae Ciucă Facebook

Tot din informațiile noastre Slovacia a mai trimis RFI (request for information) și pentru transportoare Patria și Pandur, pe lângă Piranha V.

Potrivit unui articol publicat de Army Recognition la finalul lunii ianuarie, Ministerul Apărării din Slovacia intenționează să achiziționeze 500 transportoare blindate 8x8 în cinci etape. Se pare că programul se va extinde în perioada 2022 - 2035 iar suma la care se va ridica va fi de aproximativ 2.4 miliarde de euro. 

Într-o primă fază Slovacia va achiziționa 76 de transportoare blindate.

Rămâne de văzut dacă în „bătălia pentru Slovacia” Piranha V va reuși să învingă Patria și Pandur. Însă construcția acestora în România ar fi cu siguranță un succes uriaș al industriei de apărare autohtone.

În ceea ce privește România, programul esenţial de înzestrare 'Transportor blindat pentru trupe 8x8' în urma căruia marele câștigător a fost Piranha V, a fost iniţiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma Piranha V şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

Începând din acest an transportoarele vor fi produse în țara noastră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel