Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprit în mod controlat ca urmare a unei defecțiuni

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Nuclearelectrica, compania care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat că Reactorul 1 va fi oprit ca urmare a unei defecțiuni. 

Nuclearelectrica a dat subliniat că oprirea va fi una controlată și va avea loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Vor fi efectuate lucrări de mentenanță. Se pare că defecțiunea a apărut la circuitul tehnologic al Reactorului 1.

„SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă vă fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbăta (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de reparație ca urmare a apariției unei defecțiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unității 1. Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16.01.2021, ora 0:00.

Oprirea controlata a Unității 1 CNE Cernavodă se realizează conform procedurilor aplicabile în astfel de situații și este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparație în condiții de siguranță, dat fiind faptul că fluidul de lucru (apa demineralizată) este la temperatura și presiune ridicate”, a anunțat pe site-ul oficial Nuclearelectrica, compania care operează centrala nucleară de la Cernavodă.

Nuclearelectrica a dat asigurări că defecțiunea apărută nu afectează securitatea nucleară, mediul, personalul sau populația.

„Defecțiunea apărută la circuitul tehnologic clasic al Unității 1 și lucrările de remediere aferente nu au impact advers asupra securității nucleare, mediului, personalului sau populației”, se mai precizează în comunicatul Nuclearelectrica.

 

Modernizarea centralei nucleare de la Cernavodă va fi făcută de americani

 

Amintim că în luna decembrie a anului trecut, Ministrul Economiei de la vremea respectivă, Virgil Popescu, şi ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, au semnat la Palatul Victoria, în prezenţa premierului interimar de atunci Nicolae Ciucă, Acordul interguvernamental România - SUA privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă.

Totodată, la începutul lunii octombrie 2020, Guvernul României şi cel al Statelor Unite au semnat un acord interguvernamental privind dezvoltarea cooperării în industria nucleară. A fost semnat şi un memorandum de înţelegere cu compania Eximbank USA privind dezvoltarea Reactoarelor 3 şi 4 şi retehnologizarea Reactorului 1.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel