Rachete ale Iranului au căzut la 160 de km de portavionul american USS Nimitz și 32 km de o navă comercială

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
USS Nimitz, sursă foto: US Navy
USS Nimitz, sursă foto: US Navy

Rachete cu rază lungă ale Iranului au lovit apa la o distanță de aproximativ 30 de kilometri de o navă comercială și 160 de kilometri de grupul de luptă condus de portavionul american USS Nimitz. 

Incidentul a avut loc în Oceanul Indian în cursul acestei zile. Înalți oficiali americani au confirmat pentru Fox News cele întâmplate, fără să ofere mai multe detalii.

Se pare că una din rachetele lansate de Iran a a căzut în Oceanul Indian la aproximativ 20 de mile (30 de kilometri) de o navă comercială. O altă rachetă a căzut la aproximativ 100 de mile (160 de kilometri) de grupul de luptă condus de portavionul american USS Nimitz. Informațiile au fost confirmate pentru Fox de oficiali americani sub protecția anonimatului. Din motive de confidențialitate nu au fost date mai multe detalii.

Oficialii americani spun că distanța unde racheta a căzut față de portavionul USS Nimitz, e una mare, iar sistemele grupului de luptă american nu au intrat în alertă. Mai îngrijorătoare e distanța dintre locul de unde a căzut racheta cu rază lungă și nava comercială. 

US Army nu a văzut incidentul ca o amenințare, dar acesta este ultimul episod dintr-o serie tot mai lungă de incidente care trădează starea foarte tensionată dintre SUA și Iran.

De precizat că în cursul zilei de ieri, Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran a început desfășurarea manevrelor militare anuale cu numele de cod "Marele Profet-15".

Nu e clar dacă incidentul de azi poate fi corelat cu exercițiul iranienilor.

Amintim că la începutul anului, portavionul USS Nimitz trebuia să se întoarcă în State. Doar că, pe fondul tensiunilor cu Iranul, ordinul a fost anulat iar portavionul și-a prelungit misiunea în regiune.

Decizia a fost luată de secretarul interimar al apărării Chris Miller ca urmare a amenințărilor Iranului la adresa președintelui în exercițiu Donald Trump și a unor oficiali americani. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel