Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"

Nicolae Iordan / 16 ian 2021 / 10:31

Pe 15 ianuarie, Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran a început desfășurarea manevrelor militare anuale cu numele de cod "Marele Profet-15".

Televiziunea de stat iraniană a relatat că prima fază a exercițiilor s-a desfășurat în zona centrală deșertică din Iran, în prezența comandantului-sef al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice, generalul Hossein Salami, comandantului Forțelor Aerospațiale, generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh, și a unui grup de comandanți din eșaloanele superioare și oficiali ai Forțelor Armate iraniene.

Forțele participante au desfășurat "operații ofensive combinate împotriva pozițiilor inamice virtuale”, prin utilizarea noilor generații de rachete balistice sol-sol și a dronelor "Shahed-141" și "Shahed-161", utilizarea dronelor de atac și bombardament pentru neutralizarea scutul antirachetă

Agenția de presă iraniană Tasnim a relatat că scenariul exercițiului a prevăzut utilizarea dronelor de atac și bombardament pentru neutralizarea scutului antirachetă al inamicului, urmată de lansarea atacului cu rachetele balistice sol-sol "Zulfiqar", "Zelzal" și "Dezful" pentru lovirea ținte specifice ale adversarului.

Comentariul autorului: Anul trecut, exercițiul "Marele Profet-14" (Payambar-e A’zam 14) a început în luna iulie. În cadrul activităților practice de lansare a rachetelor antinavă, a fost folosită ca țintă o machetă la scară a portavionului american USS Nimitz, inclusiv cu replici ale aeronavelor la bord.

Data la care se desfășoară exercițiul "Marele Profet" pe parcursul unui an nu este fixă, foarte probabil conducerea militară iraniană alegând afișarea forței în funcție de gravitatea situației de securitate din zonă. 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy