Racheta hipersonică Zircon, și pentru Forțele Terestre. Putin se laudă că ”SUA aleargă să prindă Rusia din urmă”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rușii au anunțat că lucreză la dezvoltarea rachetei hipersonice Zircon și pentru Forțele Terestre.

În prezent, racheta este dezvoltată pentru a fi operată de Marina rusă. Prețedintele Vladimir Putin a anunțat că Moscova va dezvolta Zircon și pentru Forțele Terestre.

„Programul Rusiei se desfășoară conform planului”, spune Putin, citat de agenția de presă rusă Tass. El a amintit de modernizarea rachetelor balistice intercontinentale Sarmat, dar și de o nouă versiune terestră a Zircon.

Sursa citată precizează că Rusia a efectuat la sfârșitul anului 2018 peste zece lansari test ale Zircon împotriva țintelor navale.

 

Putin se laudă că ”SUA aleargă să prindă Rusia din urmă”

 

Totodată, Putin se laudă că Rusia a depășit Statele Unite. El a amintit că dacă în perioada Uniunii Sovietice americanii au reușit să dezvolte bomba nucleară, în timp ce Moscova nu a putut decât să ducă o cursă în care s-a aflat în spatele SUA, neavând nici tehnică pentru lansarea lor, în prezent, noul program de rachete hipersonice aduce un ”fapt unic”. În viziunea președintelui rus, e pentru prima oară când SUA aleargă să prindă Rusia din urmă.

Rachetele Zircon pot fi lansate în prezent de pe nave sau de pe submarine, și, potrivit rușilor,  ele pot atinge o viteză de aproximativ 11.000 de km/oră şi pot lovi o ţintă aflată la o distanţă de peste 1.000 de km sub apă sau la sol.

Dar, cu toate laudele Moscovei, trebuie amintit că specialiștii afirmă că racheta Zircon nu este decât o copie mai mică a rachetei hipersonicei DF-17, proiectată şi construită de China.

CITEȘTE ȘI: Racheta hipersonică rusă Zircon, o replică a rachetei chineze Dongfeng 17

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel