Putin promite să revoluționeze Armata până în 2034: Rusia va deține sisteme de armament unice

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

În timpul unui discurs adresat la Kremlin absolvențiilor universităților militare din Federația Rusă, președintele Vladimir Putin a declarat că Moscova elaborează un vas program de înzestrare cu arsenal unic în lume. Acest program are un orizont de timp ce se învârte în jurul anului 2034.

Referirile președintelui rus nu sunt îndreptate către armele hipersonice pe care rușii spun că le au deja în dotare. Putin a subliniat că noile arme care vor intra în curând în dotarea forțelor armate ale Federației Ruse vor fi unice în lume și a dat unele exemple ca rachetele intercontinantele Sarmat, rachetelor Zircon sau sistemele S-500.

„Avem deja în serviciul forțelor armate arme hipersonice - sistemele Avangard și Kinzhal. Urmează armament unic precum rachetele balistice intercontinentale Sarmat, rachetele hipersonice Zircon, lansate de pe nave de suprafață și submarine, sisteme de apărare antiaeriană S-500, dar și alte sisteme unice”, a precizat Putin, citat de agenția de presă Tass.

 

Revoluționarea Armate ruse e planificată până în 2034

 

În acest sens institutele de cercetare ruse lucrează la „foc automat” pentru ca noul program de armament unic al Federației Ruse să fie implementat până în 2034. 

Potrivit președintelui rus programul se va concentra în continuare pe „consolidarea apărării țării”.

Programul rachetelor hipersonice urmăresc atingerea țintelor cu viteze ce depășesc cu mult viteza sunetului, fapt ce ar face extrem de grea interceptarea.

Rușii susțin că au dezvoltat și testat deja cu succes rachete hipersonice Avangard și Kinzhal. În 2019 Vladimir Putin spunea că Rusia este singura ţară din lume care deține rachete hipersonice, precizând că e prima oară când Moscova conduce o astfel de ”cursă” a înarmării cu Occidentul.

În decembrie 2018, armata rusă a anunţat că primul regiment de rachete Avangard va fi desfăşurat în regiunea Orenburg, în Ural, rachete pe care Putin le-a caracterizat ca fiind „invincibile”.

CITEȘTE ȘI: Rusia dezvoltă o nouă rachetă hipersonică cu bazare aeriană destinată bombardierelor Tu-22M3 și Su-34

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel