Proiectul ''Army of Drones'' continuă: Industria ucraineană de apărare va livra câteva sute de UAV-uri forțelor armate ucrainene

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Peste 900 de drone transferate armatei ucrainene în cadrul proiectului ''Army of Drones'', 8 noiembrie 2023. Sursa foto: Facebook/Mikhailo Fedorov.
Peste 900 de drone transferate armatei ucrainene în cadrul proiectului ''Army of Drones'', 8 noiembrie 2023. Sursa foto: Facebook/Mikhailo Fedorov.

Consorţiul militar ucraineana Ukroboronprom va furniza câteva sute de drone către Forțele Armate ale Ucrainei până la sfârșitul acestui an. Dronele ucrainene au fost comandate de către Serviciul de Stat de Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina. Aceste drone sunt achiziționate ca parte a proiectului "Army of Drones", a declarat Șeful Serviciului de Stat de Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina, generalul de brigadă Iuri Shchihol, într-un interviu acordat agenției de știri Interfax-Ucraina.

Potrivit acestuia, JSC Ukrainian Defense Industry (fostul concern de stat Ukroboronprom) își mărește ponderea în volumul total de achiziții în scopuri militare în cadrul proiectului "Army of Drones".

,,A crescut de la zero la ceea ce cumpărăm astăzi de la ei. Și era zero în august. Din august, când am semnat primul contract, și până astăzi, partea industriei ucrainene de apărare a crescut de la una la câteva sute de drone care au fost deja achiziționate. Planificăm să le primim până la sfârșitul anului", a declarat Shchihol, potrivit Militarni.

De asemenea, el a adăugat că Ukroboronprom lucrează și produce acum ceva ce nu a mai produs până acum "de zeci de ani".

,,Au început să producă drone FPV, drone cu rază lungă de acțiune. Noi cumpărăm aceste produse de la ei și le furnizăm Forțelor Armate ale Ucrainei", a declarat șeful Serviciului de Stat de Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina.



Herman Smetanin, directorul general al JSC Ukrainian Defense Industry (Ukroboronprom), a declarat în noiembrie că o nouă dronă kamikaze ucraineană cu o rază de acțiune de 1.000 de kilometri a intrat în producția de serie.

Ulterior, ministrul industriilor strategice Oleksandr Kamishin a declarat că industria de apărare ucraineană a început producția în serie de drone care au caracteristici similare cu UAV-urile Shahed-136, achizitionate de Rusia din Iran.

Potrivit ministrului, industria de apărare ucraineană a lansat acum producția în serie a zeci de drone kamikaze pe lună. El a precizat că acestea sunt drone noi care nu au mai fost prezentate public până acum.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel