Procurorii cer 15 ani de închisoare pentru fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici

DefenseRomania Team |
Data publicării:
fostul președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici
fostul președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici

Procurorii au cerut o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru fostul președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici. Învinuirea cere ca Ianukovici să fie recunoscut vinovat de trădare de ţară.

Procesul fostului președinte se apropie de sfârșit, astăzi în Instanța regională din Kiev a fost ziua în care acuzarea și-a pronunțat pledoaria, scrie ukrinform.ru, citat de ziarul deschide.md

Ședința de judecată s-a desfășurat cu incidente, discursul procurorului a fost mereu întrerupt de unul dintre avocații lui Viktor Ianukovici.

Instanța a anunțat că textul pledoariei a fost anexat la materialele dosarului. Ulterior instanța l-a întrebat pe avocatul fostului președinte de cât timp are nevoie pentru pregătirea pledoariei apărării, acesta a declarat că necesită trei luni.

Ianukovici a fost acuzat de înaltă trădare, complicitate la războiul de agresiune împotriva Ucrainei și complicitate la acțiuni de natură să modifice granițele statului ucrainean.

Fostul preşedinte a fugit în Rusia în februarie 2014, în timpul protestelor provocate de decizia sa de a nu semna Acordul de Asociere a Ucrainei la UE, potrivit pagina de rusia.

La scurt timp după fuga sa, Rusia a anexat Crimeea și a alimentat rebeliunea armata din Donbas față de guvernul de la Kiev.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel