Primele trei sisteme de apărare antiaeriană de tip Gepard au fost livrate în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sistem german Ghepard. Sursă foto: KMW
Sistem german Ghepard. Sursă foto: KMW

Ucraina a primit din Germania primele trei sisteme de apărare antiaeriană de tip Gepard, a anunţat luni ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Resnikov, la televiziunea naţională preluată de Reuters.

Oficialul a adăugat că odată cu sisteme de apărare antiaeriană construite pe platforma tancului Leopard au sosit şi mii de unităţi de muniţie.

..Așteptăm primele 15 Gepard. Trei au sosit astăzi în Ucraina. Acestea sunt deja la dispoziția Forțelor Armate ale Ucrainei", a declarat luni Oleksii Reznikov.

Conform unui acord încheiat în mai cu Christine Lambrecht, omoloaga germană a lui Resnikov, Ucraina va mai primi din Germania încă 12 blindate de acelaşi model.

Livrarea de armament de luni este a doua din Germania către Ucraina. În iunie, guvernul de la Berlin a furnizat Kievului şapte obuziere autopropulsate cu bătaie de 40 de km. 

La jumătatea lunii iulie, guvernul german a anunțat că intenționează să trimită cel puțin 30 de sisteme de apărare antiaeriană de tip Gepard pentru a ajuta Ucraina să respingă agresiunea militara rusa.

Sisteme de apărare antiaeriană Gepard, fabricate de conglomeratul german de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW), nu se mai află în dotarea Forțelor Armate Germane, dar producătorul a păstrat în depozitele sale un număr destul de mare de sisteme.

KMW a produs în serie 570 de sisteme de acest tip în calitate de contractor general și a fost, de asemenea, principalul contractor pentru suportul tehnic și logistic al sistemului de când acesta a intrat în dotarea Forțelor Armate Germane. De-a lungul anilor sistemele Gepard au fost livrate în Germania, Țările de Jos, Belgia și România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel