Presa rusă cere Armatei să avanseze până în Germania și Franța. Baze militare ruse în Europa, considerate de ruși „garanții de securitate”

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Propaganda rusă de război vorbește tot mai des de necesitatea ca Armata Federației Ruse să avanseze adânc în Europa, până în Germania și Franța, unde rușii consideră că ar trebui să-și instaleze baze militare.

Blocată în Ucraina, unde poartă un război atroce de cucerire de aproape doi ani, Armata rusă ar trebui, cel puțin în viziunea propagandiștilor girați de la cel mai înalt nivel politic al Kremlinului, să avanseze adânc în vestul Europei.

Arhicunoscutul propagandist rus Vladimir Soloviov, în cadrul unei emisiuni la televiziunea rusă, a cerut Occidentului predarea Rusiei bazelor militare din Europa.

Soloviov consideră că trupele ruse ar trebui să avanseze până în Germania sau Franța, considerând că doar așa Federația Rusă va fi sigură că NATO nu va reprezenta nicio amenințare la adresa sa. Soloviov numește Berlinul, baza de la Ramstein, Parisul sau Lisabona, orașe în care în viziunea sa Rusia ar trebui să dețină baze militare.

„Cred că trupele de ocupație americane (!) ar trebui retrase din Europa iar baze militare rusești ar trebui instalate în adâncimea continentului. (...) Doar atunci vom fi siguri că Europa se va comporta decent și nu va reprezenta nicio amenințare la adresa statului nostru”, precizează Soloviov.

Elucubrație lui Vladimir Soloviov au fost semnalate de portalul independent Nexta care îl numește „Clovnul de la Kremlin” ce dă „ultimatumuri NATO”.

 

 

 

Garanțiile de securitate cerute de Rusia Europei: Revenirea la situația din 1997

 

2. Foto: Mini... (rusia-soldat_60478200.jpeg)

Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Trecând peste delirul propagandei ruse și dorința acesteia ca tancurile rusești să intre în Paris sau Berlin și revenind la aspecte cât se poate de serioase, „împingerea” NATO cât mai departe de granițele Rusiei e un obiectiv anunțat oficial de Vladimir Putin. Înainte de invadarea Ucrainei Rusia și-a prezentat așa-numitele „garanții de securitate” care menționau revenirea la granițele din 1997, înainte ca statele fostului Tratat de la Varșovia să adere la Alianța Nord-Atlantică.

Rusia a solicitat oficial ca NATO să nu se mai extindă spre Est, fiind vizate Georgia și în special Ucraina, dar și revenirea la granițele din 1997 și demilitarizarea statelor care au aderat la Alianță după acest an, în cereri inacceptabile pe care Moscova le-a numit „garanții de securitate”, în contextul în care Kremlinul susține că se simte amenințat de NATO.

Cererea vizează și România, în special scutul de la Deveselu, obiectiv strategic care e o țintă permanentă a narativului rus. Partea americană a respins cererile inacceptabile ale Moscovei, propunând în schimb vizite reciproce la obiective militare. 

Respingerea de către NATO a acestor „garanții de securitate” justifică, susține Kremlinul, invadarea Ucrainei din 24 februarie 2022, Rusia declanșând atunci cea mai gravă criză de securitate din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel