Premieră în Franța. Armata a lansat primele rachete sol-aer Mistral 3 (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansarea unei rachete Mistral 3, sursă foto: MBDA
Lansarea unei rachete Mistral 3, sursă foto: MBDA

Armata franceză a efectuat primele trageri cu rachetele sol-aer Mistral 3 produse de gigantul european MBDA. Tragerile care au avut loc în Franța au reprezentat o premieră. 

Operațiunea a avut loc pe insula franceză Ile du Levant, în Mediterană, aproape de orașul Toulon. Potrivit celor de la ArmyRecognition, rachetele Mistral 3 au fost lansate de Armata franceză pe o platformă mobilă de tipul VLRA.

Imaginile din timpul exercițiului au fost publicate pe diverse rețele de socializare.

 

 

Mistral 3 este o rachetă de tip sol-aer  a cărei rază de acțiune maximă este de 7 km, mai mare față de versiunile anterioare. Mistral 3, dezvoltată de MBDA, include un focos nou pentru a spori eficiența și un sistem de control actualizat care îmbunătățește manevrabilitatea. Sistemul de ghidare cu infraroșu permite localizarea țintelor mici. 

Racheta poate distruge ținte precum UAV-uri, rachetele turbopropulsate, dar și ambarcațiuni rapide. Viteza rachetelor Mistral 3 atinge 930 m/s.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel